ZETApress

hírportál

Egy kerékpáros-barát Magyarországért

A GKM a kerékpározás szerepét, fontosságát és előnyeit igen széles skálán értelmezi. Egyrészről természetesen közlekedési eszközként, másrészről azonban életmódként tekint a kerekezésre. Ennek megfelelően a tárca úgy ítélte meg, hogy a biztonságos kerékpározás érdekében olyan átfogó programot kell kialakítani, amelyben a biciklizés egyaránt felfogható a közlekedés, a környezetvédelem, a turizmusfejlesztés, a térségfejlesztés és az egészségmegőrzés hatékony eszközeként. A GKM egy kerékpárosbarát Magyarország érdekében kezdeményezte a minisztériumok tevékenységének összehangolását, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A GKM ? az érintett tárcákkal és civil szervezetekkel közösen ? kidolgozta a Kerékpáros Magyarország Programot (a KMP-t), amelyet április 22-én társadalmi vitára bocsátott. A végleges ? a kerékpározás infrastrukturális, közlekedési, turisztikai és sportolási vetületeit is részletesen áttekintő ? anyag augusztus 29-én látott napvilágot. A KMP keretében, kizárólag a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére a 2007-2013 közötti időszakban 56 milliárd forint áll rendelkezésre. A keret tartalmazza a KÖZOP (14 milliárd forint), a ROP-ok (28 milliárd forint) és az évi kétmilliárd forint hazai, központi forrást is.

S hogy mire elegendő az összeg? Mintegy kétezer km kerékpárút és sáv kiépítésére, amellyel megduplázható a jelenlegi infrastruktúra hossza. A fejlesztés ütemét jelzi, hogy a ROP keretéből 10,859 milliárd forint már a jövő évben odaítélésre kerül. E pályázatok értékelése, kiválasztása, ellenőrzése során a GKM és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) meghatározó szakmai koordinációs feladatokat lát el, biztosítva közel 370 km kerékpárút szakszerű megvalósítását.

A ROP belterületi, mellékúthálózat menti fejlesztéseihez kapcsolódva, intenzíven folyik a KÖZOP pályázati rendszerének előkészítése a főútvonalak menti kerékpárutak kiépítésére. A GKM idei kétmilliárd forintos Útpénztári támogatásából 83 km kerékpárút megépítését és 176 km tervezését támogatta. A fővárosi útfelújítási program keretében idén létrejött kerékpáros infrastruktúra kiépítésének költségeit ötven százalékban szintén a GKM vállalta.

A riasztó méreteket öltő kerékpáros balesetek részben megelőzhetők a megfelelő minőségű kerékpárutakkal, amelyhez azonban pontosan meghatározott műszaki előírások szükségesek. Ennek érdekében a GKM a Magyar Útügyi Társasággal, a KKK-val, civil szervezetekkel, mérnökökkel és a hatóságokkal együttműködve kidolgozta módosítási javaslatait. Idén a tárca megterveztette a Duna-Tisza menti EuroVelo?-nyomvonalat, valamint folytatódott az északnyugat-dunántúli kerékpárút, a délnyugati határmente kerékpárút és a körösvölgyi kerékpárút tervezése is.

A kerékpárutak megfelelő felújítása és karbantartása érdekében a GKM ? mintaprojektként a Fertő-tó térségére ? kidolgoztatta a kerékpárút-fenntartás térségi rendszertervét. A projekt jövőre valósul meg. A már meglévő épületek és létesítmények kerékpáros-baráttá tételére a GKM kerékpárparkoló és -tároló projekteket készített elő, míg e közlekedési forma népszerűsítésére, a kormányzat és az ország figyelmének felkeltésére idén útjára indította a Bringázz a Munkába! kezdeményezést. A közlekedési tárca célja volt továbbá, hogy adott időszakban (szeptember 3?14. között), minél többen kerekezzenek munkahelyükre. Az első évben a kezdeményezés Budapestre korlátozódott és kétezer embert mozgatott meg. A GKM célja azonban, hogy jövőre a kezdeményezés országos akcióvá terebélyesedjék.

Szóljon hozzá!