ZETApress

hírportál

Manufaktúra Békéscsabán

Darabra kínált, kézzel készített pulykatermékek: ez a Manufaktúra. Különleges, új termékekkel indítja az őszt a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. A nyáron piacra dobott Gyros-tálhoz hasonlóan a legújabb, készítménycsalád egyedülálló Magyarországon.

Eddig darabra csomagolt fagyasztott félkész termék nem volt kapható. A névválasztás elsősorban annak köszönhető, hogy a gyártási folyamat jelentős része kézzel történik. A közel 100% pulyka-mellhúst tartalmazó Kékszalag és Szarvasi pásztorábránd fantázianevű Manufaktúra termékek 135 és 140 grammos kiszerelésben, az egyedi igényekhez jól alkalmazkodó bolt- és vevőbarát csomagolásban, októbertől kaphatók a hazai üzletekben.

Speciális fejlesztés a Gallicoopnál

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. legújabb termékfejlesztése a Manufaktúra nevet kapta, amely jelenleg a hazai baromfipiacon egyedülállónak számít. A darabra csomagolt, gyorsfagyasztott, panírozott, töltött, gyorspácolt, valamint elősütött félkész termékek közel 100% pulykahúst tartalmaznak. Jelenleg két ízben és fantázianéven kaphatók: a Kékszalag ?Cordon Bleu? Pulyka-mellszelet (pulyka-mellhús, sonka és sajt felhasználásával készült), valamint a Szarvasi pásztorábránd (kapros túróval töltött pulyka-mellhús), de a későbbiek folyamán több ízt is tervez bevezetni a cég.

A rohanó világban optimális ez a csomagolás, hiszen például egy egyedülálló ember nem mindig kíván egyszerre például 1 kg panírozott terméket vásárolni egy ízből, de a Manufaktúra termékekkel nagy családi rendezvény esetén is lehet az egyedi igényekhez alkalmazkodni. Lehetőséget kínálunk nekik, hogy akár több ízből is tudjanak válogatni. Ahogy a nevéből már sejthető, az egyediségüket tekintve ezek a készítmények jókora részben kézi erővel készülnek ? mondta Erdélyi István, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A csomagolás (a Kékszalag 140 gr/db, a Szarvasi pásztorábránd 135 gr/db) nem csupán a vevői igényekhez idomul, hanem boltbarát is egyben, hiszen a készítményeket faláda hatású papírdobozokban kínálják a vásárlóknak, ezzel könnyebbé válik a kisebb mennyiséget a polcokon kínálni. A Gallicoop Manufaktúra termékei októbertől kaphatók a hazai boltokban, bruttó ajánlott fogyasztói áruk 290 forint.

A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

A baromfiipar meghatározó résztvevőjeként Magyarország piacvezető pulykafeldolgozó vállalata. 1989-es megalakulása óta folyamatosan növeli pénzügyi és szakmai eredményeit, 2009-ben nettó értékesítési árbevétele 25,5 milliárd forint volt. A többszörösen díjnyertes Gallicoop (pl. Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj, Dél-Alföldi Regionális Minőségi Díj, Környezeti megtakarítási Díj, Kerékpáros Munkahely Díj, Szívbarát Munkahely Díj) zöldmezős beruházásának célja a zárt rendszerben megvalósítható pulykatenyésztés megszervezése, az ehhez szükséges alapanyag biztosítása, illetve a feldolgozás, a húskészítmény-előállítás és az értékesítés megvalósítása volt. Ma a cég többségi (85%) magyar tulajdonú zártkörűen működő részvénytársaság.

Szóljon hozzá!