ZETApress

hírportál

Co-op és a válságadó

A törvényjavaslat ismeretében elmondható, hogy a válságadó ? bár nem teljes körűen ? de érinti a COOP csoport vállalkozásait ? olvashatjuk a COOP Csoport álláspontjaként a kiskereskedelmet érintő úgynevezett válságadóval kapcsolatban.

A COOP csoport franchise rendszerként működik, közel 700 kis-, közepes-, illetve nagyvállalkozást tömörít. Ezek eltérő forgalmi nagyságrendűek, de lesznek olyanok, akiket adófizetési kötelezettség terhel. Természetesen senki sem örül egy új adónak, így az érintett vállalkozások sem, különös tekintettel arra a tényre, hogy ezek a vállalkozások vidéki településeken működnek viszonylag alacsony jövedelemtermelő képességgel.

Ugyanakkor a COOP csoport tagjai tudomásul veszik és elfogadják a kormány döntését, mivel úgy ítélik meg, hogy ez középtávon elősegítheti a magyar gazdaság stabilizálását, gyorsíthatja a válságból való kilábalást. A 2011. évi adócsomag egyéb elemeit is figyelembe véve remény van arra, hogy a növekvő vásárlóerő megállítja a kiskereskedelmi forgalom évek óta tartó csökkenését.

A COOP csoport bízik abban, hogy a kormány komplex gazdaságpolitikai intézkedései eredményesek lesznek. A COOP csoport a kiskereskedelmet érintő válságadó hatásait nem kívánja áthárítani a fogyasztókra. Ezt egyébként a kiélezett piaci verseny sem tenné lehetővé.

A csoport folytatja a korábban megkezdett középtávú fejlesztési programjait, így kiemelten – informatikai fejlesztéseit és a bolthálózat teljes körű megújítását célzó programját is. Célja ezekkel, hogy megőrizze, illetve fejlessze piaci részesedését, megtartsa a csoport több mint harmincezer munkavállalóját. A csoport a jövőben is támogatja a Magyar Olimpiai mozgalmat és a különböző országos és regionális szintű segélyezési programokat, mint például az árvízkárosultak, illetve a vörös-iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítését ? tudatja Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója és Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ elnöke.

Szóljon hozzá!