ZETApress

hírportál

Holnap nem vár a MÁV?

A vasúttársaságok és a VDSZSZ Szolidaritás képviselői a pénteki, immár a harmadik egyeztetésen sem állapodtak meg a december 17-én, hétfőn reggel 6 órától kezdődő munkabeszüntetés alatti még elégséges szolgáltatásról. A MÁV Zrt. továbbra is azt kérte a szakszervezettől, hogy olyan menetrendről állapodjanak meg, amellyel kiszámítható és megfelelő mennyiségű vonatközlekedés biztosítható az utas-közönség, illetve a fuvaroztató partnerek részére a sztrájk ideje alatt, különös tekintettel a karácsonyi ünnepek miatt megnövekvő utazási igényekre, valamint az utas-biztonságra. Megállapodás ? az eltérő álláspontok miatt ? nem született. A tárgyalások ma délután 3 órakor folytatódnak.

A vasúttársaságok (MÁV Zrt, MÁV-START Zrt. és MÁV Cargo Zrt.) számára elfogadhatatlan az a szakszervezeti javaslat, amely napi két pár (egy pár reggel, egy pár délután) vonat közlekedéséhez járul hozzá. Ráadásul a sztrájk első napján, a reggel 6 óra utáni sztrájk-kezdéstől számítva már csak egy pár esti vonat indítását javasolják. Ugyan készséget mutattak arra, hogy hozzájárulnának a MÁV által javasolt vonatmennyiséghez, de ezek közlekedését csak csütörtöktől tartják elfogadhatónak.

Amint közismert, a MÁV-START Személyszállító Zrt. azt kezdeményezte a kiszámíthatóság és a közszolgáltatási feladatok minimális ellátása érdekében, hogy a sztrájk kezdete előtt (december 17-én 6 órakor) elindított személyszállító vonatok a teljes útvonalon, a végállomásukig közlekedjenek. Ezen felül azt javasolta, hogy a munkabeszüntetés ideje alatt a fővonali belföldi távolsági forgalomban naponta két pár InterCity, két pár gyors és három pár személyvonat közlekedtetése szolgálja az utasok minimális érdekeit.

Nem született megállapodás a még elégséges vasúti szolgáltatásról

A budapesti és a vidéki elővárosi vasútvonalakon a személyszállító társaság a hétvégi menetrend szerint kívánja az elégséges szolgáltatást biztosítani, a mellékvonalakon pedig napi három pár vonat közlekedését látja szükségesnek. A MÁV-START Zrt. azt is kérte továbbá, hogy valamennyi nemzetközi vonat közlekedjék a munkabeszüntetés ideje alatt is. A MÁV Cargo a sztrájk ideje alatt körülbelül ötven tehervonatot kíván közlekedtetni naponta, ehhez kérték a szakszervezetek hozzájárulását.

A vasúttársaság azért ragaszkodik ehhez a vonatmennyiséghez, mert a minimális szolgáltatást, a közszolgáltatási feladatokat szolgáltatói felelősséggel csak ilyen formában tudja biztosítani. A napi két pár vonat közlekedése megkérdőjelezi az utas-biztonságot is, hiszen ily módon már a kiinduló állomáson megtelnének a vonatok. A zsúfoltság, illetve az út közbeni torlódások miatt a balesetek előfordulásának is megnőne az esélye. Ezt mindenképpen szeretnék elkerülni a MÁV.

A szakszervezet különböző fórumokon hangoztatott megnyilvánulásaival ellentétben a pénteki tárgyaláson immár harmadik alkalommal bizonyította a vasúttársaság, hogy elfogadható ajánlatok esetén továbbra is kész a kompromisszumra. Azonban az utasok biztonságát, valamint a fuvaroztatók érdekeit sértő megállapodást nem tud elfogadni. A tárgyalások ma délután három órakor folytatódnak. A MÁV tájékoztatja az utas-közönséget, hogy a kialakult helyzet miatt holnap reggel 6 órától kezdve késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani, a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan lesz, adta hírül a MÁV Zrt. Kommunikációs Osztálya.

Szóljon hozzá!