ZETApress

hírportál

Újabb kedvezmények a feldolgozóipari beszállítóknak

Szombattól az MFB tovább csökkenti beszállítói hitelének kedvezményes kamatát, a GKM pedig megduplázza a hitelhez kapcsolódó kamattámogatás mértékét. A Magyar Fejlesztési Bank 25 bázisponttal, 3 havi EURIBOR + maximum 3,75%-ra csökkenti a ?Sikeres Magyarországért? Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram beszállítói forinthitelének eddigi éves kamatát. A beszállítói hitelhez a GKM a kétéves türelmi időre megduplázza kamattámogatását, ennek mértékét szombattól három százalékpontra emeli.

Az MFB Rt. az egy éve meghirdetett kedvezményes kamatozású hitellel a kis- és középvállalkozások (kkv-k) feldolgozóipari beszállítói tevékenységének megkezdését, beszállítói képességük erősítését, valamint az ilyen hálózatok kialakítását szolgáló technológiafejlesztési beruházásokat kívánja ösztönözni. A feldolgozóipari beszállítók és integrátorok által igényelhető fejlesztési forrás tárgyi eszköz beszerzéséhez, bővítéséhez, továbbá a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz és nem anyagi jellegű javak vásárlásához használható fel. A kedvezmények változásával a hitel alapfeltételei nem módosulnak: a konstrukció keretében 5-1000 millió forintig igényelhető finanszírozás, a saját erő a beruházás nettó költségének 25%-a, a lejárat legfeljebb 15 év.

A GKM a nemzeti beruházás-ösztönzési célelőirányzatból 2005. december 20-án meghirdetett Támogatási program a beszállítói tevékenységek kialakítását, megerősítését szolgáló beruházások kamattámogatására megnevezésű programjának egyes feltételeit módosította. Ennek értelmében 2006. július 15-től a GKM az eddigi évi másfél százalékpont helyett évi három százalékpont kamattámogatást nyújt a Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram 4. számú Beszállítói hitelét igénybe vevő kis- és középvállalkozásoknak a hitel kétéves türelmi időszakában. A kamattámogatási program többi feltétele változatlan marad. A kamattámogatási igényeket továbbra is a hitelkérelmekkel együtt lehet benyújtani a programban résztvevő hitelintézeteknél, valamint takarékszövetkezeteknél. Részletes információ a www.mfb.hu, a www.gkm.hu és a www.lendulet.hu honlapokon található.

Szóljon hozzá!