ZETApress

hírportál

Túlbiztosítás a Generalinál

Három egyforma borítékot kaptam a héten a Generali Biztosítótól. Mindháromban hasonló levél, s a hozzátartozó csekk érkezett. Mindegyik írás arra figyelmeztetett, hogy a lakásbiztosításra befizetett összeg rövidesen lejár, s december közepéig fizessem be az újabb félévit. Ennyire túlbiztosítják magukat? ? gondolkodott el olvasónk.

Mivel mindhárom levél azonos volt, nekem viszont csak egy lakásom van, úgy döntöttem, csak az egyik csekket fizetem be. A másik kettőt bizonyára tévedésből küldték. Lehet, hogy nem bíznak meg a Postában? Lehet, hogy azért küldtek három levelet is, hogy az egyik biztosan megérkezzen? S mi van, ha nem is hármat küldtek, hanem 33-at, de a többi harminc elkallódott? Ezek után hogyan bízzak meg a szolgáltatásokban? ? fejeződik be olvasónk levele.

Azt gondoljuk, itt másról van szó. Vagy a bizonylati fegyelemmel van baj a biztosítónál, vagy az ügyintéző kezelte rosszul a számítógépet. Talán nem vette észre, hogy kifogyott a papír a nyomtatóból, s ahelyett, hogy rögvest utántöltötte volna, többször is Entert nyomott. A gép így minden nyomásért később egy-egy plusz ívet nyomtatott. Persze egyéb más ok is lehet, amit a borítékok postázása előtt észre kellett volna venniük!

Szóljon hozzá!