ZETApress

hírportál

Pihen a Vásárközpont

Téli álmot alszik mától a kőbányai Vásárközpont. A Hungexpo területén tegnap délután 4-kor bezárt az utolsó idei kiállítás. Szerdától szombatig harci járművekben, hadiruházatban és fegyverekben gyönyörködhettünk a 8. Közép-európai védelmi felszerelés és repülési kiállítás látogatóiként.

A C+D keretében rendezte meg a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége csütörtökön a NATO-tudatos kutatásfejlesztési eredményekről és az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) kínálta védelmi-ipari lehetőségekről szóló konferenciáját az EU Központban. Pénteken a Média teremben cseréltek eszmét a nemzetközi együttműködés lehetőségeinek szakemberei a GKM és a Magyar Védelmi-ipari Szövetség szervezésében.

Ha nem is lesznek már az idén vásárok, az építkezést tovább folytatódik. Jövő őszre készül el az új G pavilon több, mint 12 ezer négyzetméteres alapterületen, melyből kilenc- és félezer a kiállításoké. A High-tech is beköltözik biztonsági kameráival, légkondíciójával, automata füst- és tűzérzékelőjével. Elkészültével az eddigi negyvenezer négyzetméteres kiállítási terület ötvenezresre bővül. Az új pavilont és a régieket fedett folyosókkal kötik majd össze. Tervezik továbbá, hogy közlekedés korszerűsítésének részeként újraindítsák a másfél évtizede leállított villamost.

Szóljon hozzá!