ZETApress

hírportál

Díjátadás novemberben

Megállapodás született a CSR Hungary Díj mellett. Az Atlantis Press szervezésében tegnap a Béres Gyógyszergyár Zrt. központjában került sor a CSR Hungary Díj 2010 ? a hétköznapok felelősségéért sajtóreggelijére, melyre mi is hivatalosak voltunk.

Idén a legfőbb szakmai és üzleti szervezetek ? a Magyar Európai Üzleti Tanács, a Magyar Innovációs Szövetség, a Menedzserek Országos Szövetsége, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ? megállapodást írtak alá a CSR Hungary Díj stratégiai és kommunikációs támogatására, melyet e sajtóreggelin hoztak nyilvánosságra.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az esemény házigazdájaként és korábbi díjazottként beszédében kiemelte: ? Egy díj, mint elismerés és visszacsatolás nagyon fontos egy vállalat életében, hiszen megerősíti abban, hogy jó úton halad. Azonban nem szabad, hogy a díjak miatt váljon egy cég életében hangsúlyossá a társadalmi felelősségvállalás. A hiteles CSR a lelkiismeretünkből kell , hogy fakadjon, s nem a lelkiismeret-furdalásunkból. Atyám, idősebb Béres József egész életében, még az üldöztetés idején is elesettek, rászorulók megsegítéséért küzdött, így számomra a társadalmi felelősségvállalás az atyai örökség része.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. Béres Egészség Hungarikum Programja 2008-ban nyerte el a CSR Hungary Díjat Közös felelősségvállalás ? stakeholder megoldások kategóriában. A BEH program elsődleges célja, hogy Magyarországon az egészség is nemzeti értékké, hungarikummá váljon.

Takács Júlia, a CSR Hungary Díjat és Konferenciát alapító Atlantis Press ügyvezető igazgatója beszélt a díjalapítás előzményeiről, tapasztalatairól. A Díj egy alulról jövő kezdeményezés ? nem csupán egy nemzetközi modell parafrázisa ?, mely támogatásra lelt a társadalom különböző érdekcsoportjainak a részéről is. Jelezve, hogy, egy cég kezdeményezése is értéket adhat a társadalomnak és a vállalkozás saját eszközeivel hozzáadott értéket nyújthat gazdasági és társadalmi környezetünknek.

Takács János, a CSR Hungary Díj bírálóbizottságának elnöke, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója többek között ismertette a zsűri összetételét, és a következő gondolattal zárta beszédét: ? Jó időkben szívesen adakozunk, támogatunk, rossz időkben kötelességünk!

A CSR Hungary Díjra október 15-ig, három kategóriában (CSR menedzsment nagy-és kis-közép vállalkozásoknak, Közös felelősség, CSR Junior) lehet pályázni. A CSR Hungary Díj Gálájának időpontja: november 26-a, péntek 20 óra, helyszíne: Hotel InterContinental Budapest.

Szóljon hozzá!