ZETApress

hírportál

Étteremkeresés a világhálón

Mától nem csak szállodákat, de éttermeket is böngészhetünk az Interneten. A Justbookit hosszas előkészületek után útjára indította hazánk egyik legfejlettebb online étteremkereső honlapját. A rendszer ma déltől működik, s erről mi is meggyőződhettünk a Művész étterembeli sajtótájékoztatón.

Az oldalakon teljes körű interaktív térképmegjelenés és a vendégek véleménye alapján rangsoroló listázó rendszer található. A rendszer naponta frissül, s a véleményeket a rendszergazda felrakás előtt átnézi. Íróját nem kötik előzetes regisztrációhoz, de csak olyan szöveget engednek fel, mely az internetes szabályoknak és a sajtóetikának megfelel.

Az éttermek évi 15 ezer forintért kerülhetnek fel a lapra. Mindegyiküktől a magyar nyelvű bemutatkozás mellett angol nyelvűt is kérnek, mivel az oldalak a hazai mellett spanyol- és olaszországi, valamint romániai éttermeket is tartalmaznak. A szerkesztők karakterenként két forint plusz áfáért le is fordítják angolra a szöveget, ha az étterem ezt nem tudja elvégezni.

A honlap üzemeltetői nem érdekeltek az éttermek forgalmában, ők évi fixért dolgoznak. Angol nyelvű szálláskereső portáluknál más a helyzet. Azon ingyen van fenn 85 szálloda ? létszámukat később 130-140-re emelik ? viszont ott a forgalom után kérik a százalékot. A kölcsönös bizalomra építenek, sosem ellenőrzik, hogy a szobafoglalás velük, vagy nélkülük történt-e meg.

Szóljon hozzá!