ZETApress

hírportál

Együttműködést vár a miniszter

A szakminisztérium a Malév munkavállalók együttműködésére is számít a légitársaság helyzetének rendezésében. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a közelmúltban több alkalommal találkozott a Malév munkavállalóival.

A megbeszéléseken megjelenteket tájékoztatta a kormány légitársasággal kapcsolatos szándékairól, a hazai és nemzetközi lépések és döntések várható menetrendjéről. A tárcavezető ismertette a jelenlegi körülményeket, a megoldást célzó terveket, és kiemelte, hogy a következő néhány hét meghatározó időszak lehet a vállalat további sorsa szempontjából.

Fellegi Tamás a Malévban kialakult helyzetet tisztázandó szeptember 2-án találkozott a légitársaság érdekképviseleteinek delegáltjaival. A pilótáknak szeptember 10-én tartott külön találkozón, több mint 50 munkavállaló előtt is ismertette a légitársaság örökölt jogi és üzleti mozgásterét, az orosz tárgyalások állását.

A tárcavezető a pilóták véleményét meghallgatva megerősítette, hogy a Malév helyzetének megszilárdítása minden érintettől együttműködést követel. Hangsúlyozta, hogy rosszul időzített sztrájkkal nem lehet tulajdonosi döntéseket kikényszeríteni a menedzsment eltávolítására. A következő néhány hétre türelmet kért a Malév munkatársaitól a vállalat további sorsát jelentősen befolyásoló nemzetközi tárgyalásokig.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium többször hangsúlyozta, hogy Budapest központú nemzeti légitársaságra szüksége van Magyarországnak. A Malév az előző kormányzati ciklusból örökölt pénzügyi és likviditási gondokkal küzd, ami folyamatos beavatkozásokat igényel. Ősszel az elkövetkező évekre szóló világos kormányzati stratégia készül a légitársaság jövőjének megnyugtató rendezésére ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!