ZETApress

hírportál

Küngösi kispostanyitás

Elsőként Küngös kispostáját nyitották újra. Újranyílt az első kisposta, a Veszprém megyei Küngös hat éve bezárt kispostáját nyitotta újra délután Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára és Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója.

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy az új nemzeti kormány más szemlélettel közelít a Magyar Postához, mint elődei. Olyan állami vállalatként tekint a Magyar Postára, amely a költségvetés befizetője, több tízezer magyar család megélhetésének forrása. A postaügyet felügyelő tárca a társaság számos szociális funkcióját is figyelembe veszi. A postahivatalokban nem pusztán szolgáltató helyet, hanem közösségi teret, találkozási pontot lát, és azokat ennek megfelelően kívánja működtetni.

Az előző két kormányzati ciklusban számos településen szűnt meg az állandó postahivatal. A 2004-ben bezárt küngösi kisposta újranyitása csak az első ünnepélyes alkalom a már idén ősszel folytatódó sorban. A szakminisztérium és a vállalat az érintett települések kiválasztásánál elsősorban a lakosságszámot, az önkormányzatok fogadókészségét és a várható postai forgalmat mérlegelte. A döntéseket a helyhatóságok és civil szervezetek képviselőinek részvételével lezajlott társadalmi egyeztetések előzték meg. A találkozókon érkezett olyan jelzés is, hogy a mobilposta-szolgáltatás fenntartása több helyen kielégíti az igényeket. Ezekben az esetekben a bevált, jól működő gyakorlat folytatása várható.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy a Magyar Posta nagy lehetőségek és nagy kihívások előtt áll. Az uniós rendelkezések értelmében Magyarországnak ugyanis meg kell nyitnia a piacát más tagállamok postaszolgálatai előtt. Komoly tradícióira építve innovatív, vonzó szolgáltatásokkal kell modernizálni a postát, hogy erősségeire ? infrastruktúrájára és országos hálózatára ? alapozva a jövő vállalatává váljon.

A rendezvényen bemutatták az újranyitás alkalmából kiadott levelezőlapot, amelyet az államtitkár a küngösi kisposta különleges bélyegzőjével látott el, majd ünnepélyesen forgalomba bocsátott ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!