ZETApress

hírportál

Vereczkey a VÁTI élén

Új ügyvezető igazgatója van holnaptól a VÁTI Nonprofit Kft-nek. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter augusztus 14-i hatállyal Vereczkey Zoltánt nevezte ki a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójává.

Benedek János, az előző vezető közös megegyezéssel távozott a társaság éléről. A feladatok átadás-átvétele ma megkezdődött ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály. Vereczkey Zoltán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnöke.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium olyan vezetőt kívánt kinevezni a VÁTI élére, akit szakmai múltja különösen alkalmassá tesz a hazai kis- és középvállalkozások helyzetének előmozdítására. Vereczkey Zoltán eddigi pályafutásával bizonyította, hogy kész és képes e téren a kormányzati szándékok hatékony képviseletére, az azokhoz illeszkedő gyakorlat meghonosítására.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt célja a magyarországi kis- és középvállalkozói réteg megerősítése. Az Új Széchenyi Tervben is rögzített törekvés, hogy az uniós gazdaságfejlesztési forrásokból a kkv-k a jelenlegi 10 százalék helyett legalább 50 százalékban részesüljenek. A nemzeti fejlesztési miniszter a fentieken túl a VÁTI hatékony és átlátható működtetését várja el az új ügyvezető igazgatótól.

Szóljon hozzá!