ZETApress

hírportál

Futó a Futó utcában

Bokrétaünnepre gyűltünk össze tegnap este a józsefvárosi Futó utcában. A jelenlegi legnagyobb méretű belvárosi ingatlanfejlesztési projekt, a Corvin Sétány város-rehabilitációs programját mutatták be nekünk. Már szerkezet kész ugyanis a Corvin Irodák első épülete, megkezdődtek a fedett sétáló utca, a Corvin Átrium munkálatai, valamint a sétány második lakóháza, a Cordia Fontana Ház építése is.

A rendezvényen részt vett a főpolgármester mellett Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és Csécsei Béla, a kerület polgármestere is. Nem csak az SZDSZ és az MSZP képviseltette magát, hanem a kerület Fidesz frakciója is Gotthard Gábor vezetésével. Akár kihelyezett testületi ülést is rendezhetnénk, hiszen határozatképesek vagyunk, mondta Hárs Gábor, Józsefváros országgyűlési és önkormányzati képviselője.

Futó Péter, a beruházást végző Futureal Csoport vezetője is a politikusok összefogását, pártok feletti gondolkodásmódját emelte ki megnyitóbeszédében. A szónoklatok elhangzása után a vendégek aláírták a két épület jelképes alapkövét, egy-egy jókora üveglapot. Megtudtuk még, hogy legközelebb két év múlva találkozhatunk ugyanígy és ugyanitt, amikor a hatalmas project elkészül.

Nem lesz lakosságcsere a kerületben, mondta el a polgármester, mert a lebontásra ítélt lakóházakból a kerület egy másik részébe költözhettek el az emberek. Jobbára 32 négyzetméteres, komfort nélküli lakásukat hagyták ott, s helyette 40-45 négyzetméteres, komfortosba mehettek. Kilencféle verziót ajánlottak fel számukra, s ebből csak kettő jelentett kerületen kívüli elhelyezést. Eddig hatszáz család gondját oldották meg, ötszázét csak ezután fogják.

Kulináris élményeinkről a Kárpátia Étterem gondoskodott. A magyaros ízek mellett mediterrán (olasz és dél-francia), spanyol és japán ínyencségek voltak az asztalokon. Ez utóbbit jégből készült sárkányhajón szervírozták, s pálcikával fogyaszthattuk. A tüzes borok sem voltak akármilyenek!

Szántó Dávid, a Telesport munkatársa konferálta fel a műsorszámokat. A Golden Piramis izmos férfijai és hölgytagja részére sajnos alacsony volt a helyiség, így a kézenállást egymás hátán nem sikerült bemutatniuk. Gúlájuk összeomlott, de legalább sérülés nélkül megúszták a dolgot. A Látványszínház produkciója sem volt utolsó, ha az est végére is tartogatták.

Szóljon hozzá!