ZETApress

hírportál

Füle a CECED élén

Július elsejétől Füle Norbert, a Gorenje Budapest Kft. cégvezetője vette át a stafétabotot Belényesi Zsolttól, az Electrolux Lehel Kft. értékesítési igazgatójától, s a következő 2 évben ő tölti be a CECED Magyarország Egyesülés igazgatói tisztségét ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az európai háztartásigép-gyártó és -forgalmazó vállalatokat tömörítő szakmai szövetség hazai szervezete 2004-es létrejötte óta aktív szerepet tölt be az iparágat érintő jogi szabályozás kialakításában, az elektronikai hulladékok visszagyűjtését és környezetbarát feldolgozását célzó hazai struktúra kialakításában és működési kereteinek meghatározásában, az energiahatékonysággal kapcsolatos környezettudatos magatartásra ösztönző kampányok megszervezésében, továbbá a fogyasztók tájékoztatásában.

A gazdasági válság azonban nem kímélte az iparágat, a piac a tavalyi évhez képest is további 15-20%-os esést szenvedett el az első félévben. ? Nem könnyű időszakban választottak meg a tagok igazgatónak ? nyilatkozta Füle Norbert ? de azok közé az emberek közé tartozom, akik a nehézségekben lehetőséget látnak a továbbfejlődésre. Bőven lesz feladatunk az elkövetkező időszakban: a hulladékos szabályozás alapját képező irányelv módosítása jelenleg zajlik az Európai Unióban, s a módosítások érinteni fogják a hazai szabályozást is.

Ezen túlmenően hamarosan jön az új energiacímke, melynek bevezetése megkönnyítésére a CECED egységes európai kampányt tervez, melyben a nemzeti egyesületeknek, így a CECED Magyarországnak is fontos szerep jut majd. Szeretnénk, ha a háztartásigép-csere program is folytatódna, és ebben az új kormányzatnak is szeretnénk minden szakmai segítséget és támogatást megadni. S természetesen nem feledkezünk meg a fogyasztókról sem: szervezetünk minden felkérésnek örömmel eleget tesz továbbra is, mely lehetőséget kínál arra, hogy minél több hasznos információt tudjunk nyújtani a háztartási gépek vásárlásával és üzemeltetésével kapcsolatban ? foglalta össze a közeljövő legfontosabb célkitűzéseit az új igazgató. Norbert a korábbi időszakban is aktívan részt vett a CECED Magyarország tevékenységében: a szakmai tevékenységen túl lelkesen pattant akár bringára is, vagy bújt a Forgó Morgó jelmezbe.

Szóljon hozzá!