ZETApress

hírportál

Új arcok a MÁV Zrt. élén

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter augusztus elsejei hatállyal kinevezte a MÁV Zrt. új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait. A tárcavezető véglegesítette az új elnök-vezérigazgató, Szarvas Ferenc kinevezését is ? tudatta az NFM Kommunikáció.

A miniszter megköszönte a távozó vezetés, Andrási Miklós és a korábbi igazgatósági, felügyelőbizottsági tagok munkáját. A közgazdasági és jogi végzettségű Szarvas Ferenc 2000 óta vezeti az Államadósság Kezelő Központot, korábban a MALÉV elnöke, valamint több magyarországi bank vezetője és az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese is volt.

Az Igazgatóság tagjai tegnaptól: Elnök Szarvas Ferenc, MÁV Zrt. vezérigazgató, tagok: Horváth Gergely, MNV Zrt. vezérigazgató; Lantos Csaba, az OTP Bank Zrt. volt vezérigazgató-helyettese; Mosóczi László, MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettes; Sipos Sándor, a MÁV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese.

A Felügyelő Bizottság tagjai augusztus elsejétől: Elnök Szabó Ferenc, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója, tagok: Dabóczi Kálmán, NFM főosztályvezető; Selmeczi-Kovács Zsolt, NGM főosztályvezető-helyettes; Zalahegyi Tímea, NFM főosztályvezető; Gaskó István, munkavállalói képviselő; Simon Dezső, munkavállalói képviselő.

A nemzeti fejlesztési miniszter az utasok jobb kiszolgálását, a vasúttársaság működésének ésszerűsítését, hatékonyabbá tételét, a vasút és a vasutasok társadalmi megbecsültségének helyreállítását várja az új vezetéstől.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Új vezér a vonaton | ZETApress

Szóljon hozzá!