ZETApress

hírportál

Új harceszközök árvadászathoz

Új vásárlást segítő eszközökkel rukkolt elő a piacvezető ár-összehasonlító portál a nyári időszakban. Az Árukereső júniusban bevezetett Android alkalmazása lehetővé teszi a vonalkód alapú árellenőrzést, percre kész információk tölthetők le az adott termékről és azonnal elérhetőek a legjobb árajánlatok is.

A Pick Pack Pont szolgáltatás bevezetésével pedig mostantól kérhető a személyes csomagátvétel, ami a netes vásárlásokat teszi kényelmesebbé. Az Árukereső és a Lapker együttműködésének köszönhetően júniustól már nemcsak postai úton, vagy futárszolgálattal lehet az online megrendelt terméket átvenni, hanem az ország 87 városában lévő 228 Pick Pack Ponton (Inmedio és Relay hírlapüzletekben) is.

A netes vásárlások így még kényelmesebbé válnak, a webshopoknál a legtöbb esetben a személyes átvétel pedig díjtalan, illetve jóval alacsonyabb, mint a futáros kézbesítés, ezért a szolgáltatás használatával az adott termék végső ára is csökken. ? Az online vásárlástól sokan azért ódzkodnak, mert a kiszállítás költség- és időigényes lehet, és nem ülhetünk otthon ölbe tett kézzel egész nap a csomagot várva, ráadásul sok esetben a vásárlók megadnak egy napközbeni ? általában munkahelyi ? elérhetőséget, ahonnan a csomagokat szintén haza kell vinni.

Ezt a problémát hidalja át az Árukereső együttműködése a Pick Pack Pontokkal, ahol az online megrendelt termék offline, egyszerűen átvehető és az üzletek 70 százalékában bankkártyával is lehet az utánvétet fizetni. Így a vásárló a saját idejével maga gazdálkodik, mert a csomagokat 5-7 napig is átveheti az általa megjelölt legközelebbi üzletben ? mondta Sipos György, a Lapker Zrt. üzletfejlesztési igazgatója.

Androidos mobilalkalmazás és offline átvevőpontok az Árukeresőtől

Az együttműködés kezdete óta megduplázódott a programhoz csatlakozottak köre a nyári időszak ellenére, így most már közel 60 webshopnál rendelés esetén igénybe vehető a szolgáltatás. A csatlakozott boltoknál előnyként jelentkezik, hogy a kiszállítási szolgáltatások köre bővül, valamint a kényelmesebb vásárlási lehetőség felkínálásával forgalomnövekedés is elérhető. Az Árukereső Pick Pack Pont szolgáltatásához való csatlakozása azt is jelenti, hogy ha más ár-összehasonlító portálon talál a webshop termékére a vevő, a webboltok akkor is elvégzik a kiszállítást. Így az Árukeresőnek az új szolgáltatás elterjesztésében úttörő szerepe van.

A legfrissebb, internetes kereskedelemről szóló Nielsen felmérés is mutatja, hogy van létjogosultsága ezen szolgáltatásoknak: 100-ból 78 magyar internethasználó vett már valamit a világhálón, és Magyarországon egyre népszerűbb online vásárolni. Ugyanakkor ez leginkább szolgáltatás-vásárlást jelent; a mi tapasztalatunk az, hogy a termékvásárlás még sokszor bizalom-hiány miatt marad el. A személyes átvételi és fizetési mód tovább növelheti a vásárlók biztonságérzetét, és így a netes kereskedések számát ? mondta Palocsay Géza, az Árukereső.hu Kft. sales igazgatója.

Az Árukereső másik újdonsága a nyári árvadászatot és a vásárlási döntéseket segíti: az ár-összehasonlító portál által kifejlesztett Androidos alkalmazással pontos és percre kész információk kérhetők le a kiválasztott termékről. Az Android alkalmazással ellátott mobiltelefon tulajdonosok ezen felül ellenőrizni tudják az árakat az Árukereső több mint 500 webboltjában. Az ár lekérdezéshez pedig elegendő egyszerűen beszkennelni a vonalkódot, így biztosítható, hogy mindenhol a legjobb árajánlatot sikerül kifogni. A praktikus alkalmazást az Android Market-ről tölthetik le a tudatos vásárlók.

Az Árukereső az iPhone-ra áprilisban már bevezette a vonalkód alapú ár-összehasonlító alkalmazást, valamint a szolgáltatás webes mobilverziója is fut, amellyel valamennyi felhasználó kényelmesen böngészhet az online boltok kínálatában ? tudatta Ruskó Márta Avantgarde Group.

Szóljon hozzá!