ZETApress

hírportál

Díjazták a Hotel Zarát

Podmaniczky-díjas lett a Continental Hotel Zara. A díjat évről évre azok kapják, akik hivatali munkájuktól függetlenül, vagy azt túlteljesítve jelentős munkát végeznek Magyarország épített öröksége megismertetése, megszerettetése, megóvása érdekében.

A díjazottak között volt Mazen Al-Ramahi tulajdonos, Vékony Péter építész, Bor Ferenc művészettörténész. Budapest VII. kerületében, a Dohány utca 42-44. szám alatt a régi Hungária fürdő romos állapotban megmaradt utcai frontjának helyreállításáért megkapták mindhárman a Podmaniczky-díjat.

A díjat a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) Választmánya ítéli oda. Az idén is Ráday Mihály, a Hungaria Nostra elnöke nyújtotta át ünnepélyes külsőségek között a kitüntetetteknek ? tudatta Varga Kitty.

A megújult épület Continental Hotel Zara****Superior néven visszakapta összes korábbi ékítményét, a domborműveket, a lámpákat, a frízeket, s a több mint 100 éves homlokzat lett az egész szállodakomplexum főbejárata.

A forgóajtón belépve az uszoda, későbbiekben színházteremként üzemelt dongaboltozatos üvegezett mennyezetét csodálhatjuk meg a régi Hungária Fürdőnek, ahol most a szálloda recepciója, hallja található. A hazai beruházások területén példamutató esetről van szó. További információk, képek honlapjukon találhatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ünnep a Zara Hotelben | ZETApress

Szóljon hozzá!