ZETApress

hírportál

Személycserék a GYSEV-nél

A GYSEV Zrt. tulajdonosai rendkívüli közgyűlést tartottak ma Sopronban. A közgyűlésen személyi változásokról születtek döntések. A javaslatokat a tulajdonosok egyhangúlag fogadták el.

Visszahívták Dr. Székely Csaba vezérigazgatót és az Igazgatóságot, megváltozott a Felügyelő Bizottság összetétele is. A GYSEV Zrt. új vezérigazgatója Dávid Ilona. Az Igazgatóságba a Magyar Állam Dávid Ilonát, Kocsis Tamást, Kunos Gábort, Schváb Zoltánt és Ungvári Csabát delegálta, az Osztrák Köztársaság képviselői dr. Alexander Biach és dr. Székely Csaba.

A társaság Felügyelő Bizottságának tagjai a Magyar Állam részéről Csomai Kamilla, Kreisz Zsolt, dr. Misik Zoltán, Szűcs Lajos és Tóth Attila Simon, az Osztrák Köztársaság részéről Rudolf Chrudina, Ferry Elsholz, dr. Gerhard Steger és dr. Heinrich Wedral, a STRABAG SE részéről Mag. Hannes Truntschnig, a munkavállalói érdekképviseletek részéről pedig Roland Fortunits, Hende József, Rudolf Kaiser, Locsmándi Béla és Vas László.

Az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjainak megbízatása a jelenleg érvényes mandátum végéig, 2011. december 31-ig szól. A testületek legközelebbi üléseiken tagjaik közül maguk választanak elnököt ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!