ZETApress

hírportál

Újra kijutott a KAVOSZ

A GKM az Európai Vállalkozási Díj project hazai koordinátoraként idén újra a Bürokrácia visszaszorítása kategória győztesét, a KAVOSZ Széchenyi Kártya konstrukcióját javasolja a nemzetközi megmérettetésre, tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón. A december 12-ei portói döntőbe másik magyarként a BAZ Megyei KIK Kárpátok Üzleti Akadémia program jutott ki, akik az Úttörőszellem a vállalkozásban kategóriában indultak. A további hat pályázó dicséretben részesült.

Mint egy évvel ezelőtt már megírtuk, öt kategóriában nevezhetnek az uniós országok vállalkozói, s közülük országonként két-két pályázó jut ki az európai döntőre. Tavaly a 25 országból mintegy 170 pályázó volt, ami országonként hét pályázós átlagot jelent. A döntőbe jutott ötven pályamű között a magyarok nem arattak sikert. A KAVOSZ-nak tehát már rutinja van, de a borsodiaknak is drukkolunk.

Tavaly a spanyol Rosa Fuentes Csillag című szobra volt a fődíj, idén a belga Isabelle Dethier alkothat valamit. Reméljük, hogy az EU mindenkori soros elnöke egyszer talán magyar alkotót is felkér majd a fődíj megszobrálására! A pályázatról és a pályázókról bővebbet a tárca honlapján olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Festők és szobrálók

Szóljon hozzá!