ZETApress

hírportál

Szarvas augusztustól igazgat

Szarvas Ferenc lesz augusztus elsejétől a MÁV Zrt. új elnök-vezérigazgatója, mert Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a 47 éves szakembert nevezi ki a MÁV Zrt. élére. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. vezérigazgatója augusztus elsején foglalja el új pozícióját.

A közgazdasági és jogi végzettségű Szarvas Ferenc 2000 óta vezeti az Államadósság Kezelő Központot, korábban a MALÉV elnöke, valamint több magyarországi bank vezetője és az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese is volt. Tapasztalatai alkalmassá teszik arra, hogy az új közösségi közlekedéspolitikai koncepció részeként a MÁV szerkezeti átalakításával kapcsolatos szakmai-társadalmi vita lefolytatását, majd az új stratégia végrehajtását irányítsa. Utódlásáról az ÁKK élén a nemzetgazdasági miniszter gondoskodik.

A nemzeti fejlesztési miniszter az utasok jobb kiszolgálását, a vasúttársaság működésének ésszerűsítését, hatékonyabbá tételét, a vasút és a vasutasok társadalmi megbecsültségének helyreállítását várja az új vezetőtől. Fellegi Tamás megköszönte a távozó Andrási Miklós eddigi munkáját. A vasúttársaság jelenlegi vezetője július 31-ig a helyén marad, utána közös megegyezéssel távozik a cég éléről.

A stratégiai nagyvállalatok közé tartozó vasúttársaságnál megmarad, de változó személyi összetételben működik tovább az Igazgatóság. A MÁV Zrt. Igazgatóságát és Felügyelő Bizottságát július 31-i hatállyal visszahívja, e vezető testületek új tagjait augusztusig nevezi ki a miniszter ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Új arcok a MÁV Zrt. élén | ZETApress

Szóljon hozzá!