ZETApress

hírportál

Alföldi fejlesztés

Új logisztikai központot hozott létre a Szentkirályi. Ünnepélyes keretek között adta át ma a Szentkirályi Ásványvíz Kft. telephelyén létesített Balogh Sándor Logisztikai Központot a két fővédnök, Dr. Becsey Zsolt, külgazdaságért felelős államtitkár és Dr. Bábel Balázs, kalocsai érsek, valamint Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A 4000 m2-es, 6 hektáron elhelyezkedő épület fél milliárd forintos beruházás eredményeként fél év alatt valósult meg. A bérelt raktárak kiváltásának céljából épített központtól hatékonyabb, gyorsabb és gazdaságosabb kiszállítást, a palackok sérülési kockázatának minimalizálását, valamint jelentős költségcsökkenést várnak.

Az irodákat is magába foglaló raktárház kapacitását tekintve ötmillió liter ásványvíz tárolására alkalmas. A cég már most újabb bővítésen gondolkozik: a raktározási információtechnológia fejlesztése mellett 5 éven belül a duplájára növelnék a logisztikai központ területét.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. vadonatúj logisztikai központját, amelyet a tulajdonos-ügyvezető Balogh Levente édesapjáról, Balogh Sándorról neveztek el, ma ünnepélyes keretek között avatta fel Dr. Becsey Zsolt, külgazdaságért felelős államtitkár és dr. Bábel Balázs, kalocsai érsek, mint fővédnökök, valamint Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. A 4000 m2-es, 6 hektáron elhelyezkedő központ avatóján részt vett Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere is.

Az előző években megnövekedett ásványvízkereslet miatt a Szentkirályi 2007-ben épített 3000 m2-es üzem- és raktárháza már nem volt elegendő a palackok tárolásához, így távolabbi, bérelt raktárakat kellett igénybe vennie a társaságnak. A Balogh Sándor Logisztikai Központ kivitelezése 2009 év végén kezdődött, amelynek legfőbb célja az volt, hogy az eddig bérelt, nagy működési költségekkel járó raktárakat kiváltsák, és saját bázisa legyen a cégnek.

A több mint 500 millió forintos beruházást 75%-ban bankhitelből és támogatott hitelből finanszírozta a vállalat, 25%-ban pedig saját erőből fedezték. A központtól legfőképpen gyors, gazdaságos és hatékony kiszállítást, jobb szervezhetőséget, a palackok sérülési kockázatának csökkentését, jelentős költségmegtakarítást, továbbá még színvonalasabb elszámolási rendet várnak. A raktárházban jelenleg 6000 raklap készáru, azaz ötmillió liter ásványvíz tárolása lehetséges egyidejűleg.

A logisztikai központunk megvalósulása azért is boldoggá tesz, mert ez az egyre bővülő fogyasztói körnek és igényeknek köszönhető. Emellett persze mindig hangsúlyozom, hogy a környezetünk védelme rendkívül fontos, így ha elvettünk tőle valamit, azt adjuk is vissza a természetnek. Bár bővítési terveink között szerepel az is, hogy az épület területét 5 éven belül a kétszeresére növeljük, azt mondom: egy lépést tegyünk a beruházásért, de két lépést a környezetvédelemért. Ezt édesapám is így gondolná, ezért is méltó a központ az ő nevének viselésére ? mondta Balogh Levente.

Az ünnepségen a tulajdonos-ügyvezető ismertette az új központ létrejöttének okait, a vállalat eredményeit és terveit, valamint a legújabb fejlesztéseket ? többek között a Szentkirályi termékcsalád hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő legújabb tagját, a jégteát is, amelyet a jelenlévők már megkóstolhattak (a cég az új termékről bővebb információt ad hamarosan).

Az esemény egyik fővédnökeként Dr. Becsey Zsolt beszédében elmondta: ? Az államnak vitathatatlanul vezető szerepet kell vállalnia abban, hogy a magyar kis- és középvállalkozások itthon és külföldön egyaránt boldoguljanak, hiszen ők a gazdaság igazi motorjai, miután a hazai munkahelyek 70%-át biztosítják a versenyszférában. ? Utána Lezsák Sándor a magyar vállalkozói családokról beszélt és a cégalapító Balogh Sándorról osztott meg néhány gondolatot a résztvevőkkel.

Szóljon hozzá!