ZETApress

hírportál

Újabb CSR pályázatok

CSR Hungary Díjjal a hétköznapok felelősségéért. Újra pályázhatnak a felelősen működő cégek a CSR Hungary Díjra, mely a hiteles CSR (vállalatok társadalmi felelőssége) támogatását tűzte ki célul.

CSR menedzsment nagyvállalatok, CSR menedzsment KKV-ék, Közös felelősség, valamint a CSR Junior kategóriákban várják a jelentkezőket 2010. október 15-ig a szervezők. ? Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján nagyobbrészt a budapesti székhelyű nagyvállalatok használták ki a pályázati lehetőséget. Szeretnénk, ha 2010-ben már nemcsak a fővárosé lenne a CSR! ? hangsúlyozta Takács Júlia a Díjat alapító ügyvezető.

Ennek érdekében kommunikációs csatornáinkon keresztül az ország többi régiójában működő vállalkozást is ösztönözni szeretnénk a jelentkezésre. Örülnénk, ha idén a mezőgazdaság és a szolgáltató szektort képviselő pályázók száma is növekedne.

A (térítésmentes) pályázatokat Bíráló Bizottság összetételét tekintve az alapítók és az együttműködő üzleti, szakmai szervezetek arra törekedtek, hogy a gyakorlati üzleti életben, menedzsment rendszerben is jártas, tekintélyes magyar szakemberek több területről, több szempontból tudják megközelíteni a társadalmi felelősségvállalást. Sok esetben nemzetközi tapasztalatokkal is párosul az adott terület szakmai tudása.

A bírálóbizottság

Elnök: Takács János, az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. vezérigazgatója. Tagok: Dr. Gonda György, az IBS Menedzsment tanszékének a vezetője, Mészáros Tamás, a Corvinus Egyetem rektora, Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, Dr. Rudnay János, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának az elnöke és Szabó Tamás, az SKF vezérigazgatója.

Az értékelés alapja a CSP modell (Corporate Social Performance- CSR teljesítmény mérés ?nemzetközi értékelési rendszer). Indikátorainak nem könnyű eleget tenni, amellett, hogy a magyar cégek leginkább a CSR egyes területeire illetve jó-néhányszor főként a kommunikációra fókuszálnak.

Eddigi nyerteseink

CSR menedzsment nagyvállalatok: 2008. Ericsson Magyarország, 2009. Holcim Zrt. Különdíj: Nyírségvíz Zrt. CSR menedzsment KKV-ék: 2008. Nexon Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2009. InterContinental Budapest. Különdíj: Hotel Panda. Közös felelősség: 2008. Béres Egészség Hungarikum. CSR Junior: 2009. az E.O.N Hungária Zrt Energiakaland projektje.

Szóljon hozzá!