ZETApress

hírportál

Esélyegyenlőség az innovációban

A feltalálók világszervezete, az International Federation of Inventors? Association ? IFIA Budapesten, a Magyar Szabadalmi Hivatalban ismertette ma délelőtt az IFIA legfontosabb akcióját, melynek jelszava úgy szólt: Esélyegyenlőséget az innováció terén!

A nyitó sajtótájékoztatón jelen voltak a kérdéskör legnevesebb hazai ismerői: Kovács László EU biztos, Ficsor Mihály MSZH alelnök, Lippényi Tivadar NKTH alelnök, Székely Krisztina IGYE elnök és olyan nemzetközi szaktekintélyek, mint Mihaly Svantner, WIPO Director, Ron P. Wacks, American Association of Microbusinesses President Emeritus, David Morfesi, US Patent and Trademark Office. Házigazda Vedres András IFIA President volt.

A sajtótájékoztatót követően került sor az év első felében elnyert nemzetközi innovációs díjak átadására. Mintegy húszan voltak díjazottak hazánkból és külföldről egyaránt. Az utolsót Dr. Vass Ilona, az NKTH hivatalvezetője kapta, mert ő tette a legtöbbet Magyarországon a feltalálók támogatásáért. Ezután egész napos konferencia kezdődött, melynek első előadójaként Kovács László beszélt angolul az adók és az innováció kapcsolatáról. Jobb élet, nagyobb biztonság, szolidaritás és fenntartható fejlődés az igazi kihívás, hogy az eredményekből unokáinknak is jusson, vallotta az Unió biztosa.

Szóljon hozzá!