ZETApress

hírportál

Az Ország Tortája

A Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete sajtótájékoztatóra hívott bennünket tegnap délelőttre. Az Ipartestület mutatta be az Ország Tortáját. Azt a speciális recept alapján készült édességet, melyet augusztus 20-ra, az Ország Születésnapjára alkottak. Helyszíne az Üllői úti Zila Kávéház Krisztina Cukrászdája volt. Az eseményen Budai Bernadett kormányszóvivő mellett Karsai Zita, Lola, Magony Szilvi, Barabás Éva, Schobert Norbert és Rubint Réka, valamint Palcsó Tamás számolt be készülődéséről.

Augusztus 20-a a magyar államalapítás évfordulója, az Ország Születésnapja, amely méltó arra, hogy a legszemélyesebb ünnepek, a születésnapok sorában is helyet kapjon. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az ez alkalomból a Miniszterelnöki Hivatal Ünnepeljük tortával, jókívánságokkal az Ország Születésnapját! ? felhívásához csatlakozott újdonsült hungarikum receptjével. A torta Pusztavacsra, az ország közepére kerül az állami ünnepen.

Már a bejáratnál alapos ellenőrzésnek vetettek alá bennünket. Nem volt elég az írásos meghívó, ezt előzőleg vissza is kellett igazolnunk. Aki nem tette meg, már fordulhatott is vissza az ajtóból. A MEH munkatársa szigorú ajtónállónak bizonyult. Nem értem, miért tette, miért volt ennyire kicsinyes? Kitől sajnálta az ételt-italt, amivel a patinás kávéház kirukkolt a vendégek fogadására.

Az elmúlt hétvégeken több kihelyezett kormányszóvivői tájékoztató volt. Múlt vasárnap az állatkerti egészségnapon voltunk, egy héttel korábban a Palatinus strandi, az előtte lévő szombaton meg a Lehel piaci fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről tudósítottunk. Sehol nem kaptunk egy pohár vizet sem, mégis szép számmal megjelentünk. A kávéházba sem enni mentünk, mégis alaposan leellenőriztek mindnyájunkat. A 20-i ünnepség költségvetését rajtunk akarták megspórolni?

A sok-sok beengedett újságíró alig-alig tudósított. A mai lapok jobbára csak az MTI pársoros tudósítását vették át. Egy hírportál részletesen számolt be az eseményről, mely itt látható, s képektől tovább tudunk navigálni az ünnepségsorozat programjaira is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Receptek az Ország Tortájához

Szóljon hozzá!