ZETApress

hírportál

Electronics Ferencvárosban

Új üzlet nyílik holnap reggel a Lurdy Házban. Az Electronics nyitja meg negyedik fővárosi boltját. Hazánk 116 városában van jelen 138 üzlettel. Árbevételét tekintve a második hazai szakkereskedés. A világcég Európa 25 országában van jelen, kilencezernél is több üzletet számlál, éves forgalma meghaladja a 12 milliárd eurót.

Nem csak Schmidt Csaba kereskedelmi igazgató, de Pascal Maigilm, az MGM ügyvezető igazgatója is méltatta az új egységet. A francia úr úgy került a képbe, hogy ők is segítették a nyitást. A mamutcég kétnaponta nyit meg egy újabbat, mely rendszerint sikeres lesz. A siker kulcsát szimbolikusan át is adta Schmidt úrnak. A kulcsmásolat érdekessége, hogy az eredetit a királyi család, közöttük XVI. Lajos is használta. (Tudják, akit a francia forradalomban a vérpadra küldtek!)

Nem csak ez az egy bolt, de az Office Depot is megnyílik augusztusban. Igaz ez még nem holnap, hanem csak a jövő szerdán lesz. Mint kereskedelmi igazgatójuk, G. Szabó Pál elmondta, ők a 20-i ünnep után, 23-án kezdik meg reklámkampányukat, mert addigra a fővárosiak hazatérnek a nyaralásból. A 15-i nyitás ezért csak csendben fog lezajlani. Annál nagyobb buli lesz a következő hétvégén, amikor pénztárcakímélő nyitási akciót terveznek.

Az igazgató úr némiképp kötődik Ferencvároshoz. A ?90-es évek elején a Tompa utcába költözött. Végigélte a terület-rehabilitációt, majd a felújított városrészből 2000-ben családi okokból elköltözött. Továbbra is drukkol a kerületnek, s bízik a Lurdy Ház továbbfejlődésében is. Én a helyében a Fradi feltámadásáról is beszéltem volna a délelőtti sajtótájékoztatón, bár ebben ma már egyre kevesebben bízunk.

A Lurdy Ház tavaly 70-72 százalékos kihasználtságú volt, de Molnár József újdonsült vezérigazgató 86-88 százalékossá fejlesztette egy éven belül. Céljuk a száz százalék, melyet év végére szeretnének elérni. Idén már több bolt is jelezte nyitási szándékát, így tervük bizonyára nem csak álom marad.

Szóljon hozzá!