ZETApress

hírportál

Baranyay váltja Erőst

Új vezetés a Magyar Fejlesztési Bank élén. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az MFB Zrt. tulajdonosi jogainak gyakorlójaként Baranyay Lászlót nevezte ki a szervezet elnök-vezérigazgatójává, miután Erős János közös megegyezéssel távozott a bank éléről.

Az igazgatóság és felügyelő bizottság új tagjai is kinevezésre kerültek, azt követően, hogy a miniszter visszahívta a két testület tagjait. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MFB Zrt. új vezetésétől elvárja, hogy objektív következetességgel tekintse át a bank korábbi működését, tárja fel és a lehető leggyorsabban orvosolja a fellelt problémákat, tegye hatékonnyá, takarékossá és átláthatóvá a rábízott vagyon működését és működtetését.

Elvárás továbbá, hogy az egységes ágazati vagyonpolitikában az MFB Zrt. váljon a hazai gazdaság motorjává, legyen aktív részese a gazdaság helyreállításának, megújításának és fejlesztésének ? tudatta a NFM Kommunikációs Főosztálya.

Baranyay László, új elnök-vezérigazgató 1993-tól közel 9 évig már dolgozott a fejlesztési banknál különböző munkakörökben, mely időszak alatt 2001. szeptember 24. és 2002. május 30. között a bank elnök-vezérigazgatója volt. Posztjáról az akkor megalakult új kormány visszahívta, majd az MFB Zrt. Igazgatósága rendkívüli felmondással 2002. június 24-én megszüntette munkaviszonyát is, amelyet a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága jogerősen törvényellenesnek ítélt.

Szóljon hozzá!