ZETApress

hírportál

Főigazgató-váltás

Völgyesi Zsolt vezeti holnaptól a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter június 18-i hatállyal Völgyesi Zsoltot nevezi ki a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) főigazgatójává ? tudatta az NFM Sajtófőosztálya.

Az ismert közlekedésépítési szakember korábban több hazai és nemzetközi közlekedésfejlesztéssel foglalkozó cégnél töltött be magas pozíciókat. Elődje, Kerékgyártó Attila munkaviszonya közös megegyezéssel ma megszűnt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkársága végzi az intézmény eddigi tevékenységének teljes körű felülvizsgálatát.

Az új főigazgatótól a szakminiszter elvárja, hogy az uniós követelményeknek megfelelően biztosítsa a KKK színvonalas működését. Érdemben járuljon hozzá a közlekedésfejlesztés széttagolt háttérintézményi rendszeréből, a lassú és bürokratikus folyamatokból fakadó problémák mielőbbi megoldásához. A minisztériummal szorosan együttműködve segítse a gyorsabb és olcsóbb ágazati feladatellátás feltételeinek és garanciáinak megteremtését.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ előtt álló legfontosabb feladat a megtett úttal arányos, elektronikus útdíj-szedés szakmai, stratégiai előkészítésének felgyorsítása és a rendszer bevezetésének háttértámogatása. Az intézménnyel szembeni határozott elvárás a fejlesztési, felújítási források hatékony, összehangolt felhasználásának lehetővé tétele a Nemzeti Út-, Vasút- és Hídfelújítási Program keretében.

Szóljon hozzá!