ZETApress

hírportál

Megújult a szálloda

Megnyitott a Continental Hotel Zara. Az első rendezvény védnöke Nancy Brinker, volt budapesti amerikai nagykövet. Mától, kevesebb, mint egy évvel az alapkőletételt követően, hivatalosan is fogadja vendégeit az egykori Hungária Fürdő és Continental Szálló területén felépített négycsillagos superior hotel.

A Continental Hotel Zara ? mely a Boutique Zarát követően a ZaraHotels második szállodája ? méltó utódja az egykor a Dohány utca ékességeként számon tartott fürdő- és szállodakomplexumnak. A fennmaradt írásos és képi anyagoknak, illetve az építészek és restaurátorok precíz munkásságának köszönhetően, a Hungária Fürdő és a Continental Szálló nem csak stílusában, hanem annak valójában is újjáéled a Continental Hotel Zara-ban, Budapest legújabb design szállodájában.

A Dohány, Klauzál, Wesselényi és Nyár utca által határolt területen az art deco és szecesszió stílusában megálmodott 272 szobás ház 220 superior, továbbá exkluzívabb deluxe, és executive szobákkal, valamint teraszos lakosztályokkal várja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyókat. Nemdohányzó és dohányzó, valamint káddal és/vagy zuhanyzóval felszerelt szobák közül választhatnak a szálloda vendégei.

A szobák alapfelszereltsége az LCD TV, a telefon, a minibár, az egyénileg szabályozható légkondicionálás, a laptop elhelyezésére alkalmas széf, a bőröndtartó, valamint a higiéniai és kozmetikai ápoló készlet és a hajszárító.

A hotel további különlegessége a hetedik emeleten kialakított 150 négyzetméteres Boutique Spa wellness és fitness részleg, külső és belső medencével, pezsgőfürdővel, valamint finn és infra szaunával. Továbbá a tetőkert lélegzetelállító látványa a város felett, egészen a budai hegyek nyújtotta panorámáig. A vendégek kényelmét szolgálja a szálloda épülete alatt kialakított mélygarázs is.

A business és wellness szálloda, mely a WORLDHOTELS First Class Collection brandjéhez tartozó magyar tag, üzleti vendégei részére öt darab, összesen 400 fő befogadására alkalmas, klímaberendezéssel és audiovizuális technikával felszerelt rendezvénytermet alakított ki, melyek a szálloda belső, zöld növényekkel és kisebb vízfelületekkel megépített udvarára néznek, és az Oázis a Belváros szívében elképzelést hivatottak alátámasztani.

A szálloda étterme, a Zara név inverzeként Arazra keresztelt étterem, nem csak a szálloda vendégei, hanem a nagyközönség számára is rendelkezésre áll. A séf és csapata a XXI. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárását alkalmazva kínálja a magyar és a francia konyha legkiválóbb remekeit az izgalmas ízek kedvelői számára. Az étteremben elhelyezkedő Koktél bár pedig különleges kreációkkal várja a betérő vendégeket. A korhűen helyreállított főbejárat felett elhelyezkedő Galéria Kávézó és Corporate Lounge pedig a társasági élet legújabb színtereként szolgálnak.

A Continental Hotel Zara népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hivatalos megnyitó előtt egy nappal, tegnap már helyszínt biztosított a 150 fős Konferencia a női egészségről ? az emlő egészségéről című rendezvénynek. Az esemény megnyitóját Nancy Brinker, volt budapesti amerikai nagykövet, a Women for the Cure alapítója és a WHO Rák-kontroll jótékonysági nagykövete tartotta.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A Bár micvó jegyében | ZETApress
  2. Díjazták a Hotel Zarát | ZETApress

Szóljon hozzá!