ZETApress

hírportál

Díjazták a bevezetést

Díjat ért az SAP kisvállalati bevezetés. Kilenc főt foglalkoztató kisvállalat lett a régió egyik legjobbja. Magyar SAP bevezetést választott a régió egyik legkiválóbb implementációjának a szoftvercég 10 országot tömörítő közép-európai szervezete.

A kisvállalati kategóriában ezüstérmet kapott bevezetést az SAP-partner e-BOne Tanácsadó Kft. valósította meg a különböző ipari érzékelőkkel kereskedő Kvalix Automatika Kft.-nél. Az SAP Quality Awards szakmai zsűrije a régióból érkezett nevezéseket számos kritérium (pl. alacsony bevezetési költség, gyors megtérülési idő megléte, minőségbiztosítási elvek követése) szerint vizsgálta, és díjazta a különböző vállalati méretek kategóriájában.

Ennek során érdemelte ki a második helyet a Kvalix Kft., a megmérettetés egyedüli magyar díjazottként. Az első helyen a kisvállalati szegmensben egy román élelmiszercég végzett, amely mindössze egy pontban ért el jobb minősítést a komplex rendszerben, mint a budapesti székhelyű cég ? tudtuk meg Arató Márktól.

SAP-bevezetés a Kvalixnál

A Kvalix Kft-nél 6 hónap alatt, EU-támogatással valósult meg az SAP Business One vállalatirányítási rendszer bevezetése 2008-ban. Forró Péter, a cég ügyvezető igazgatója szerint a vállalatirányítási rendszer segítségével minden termék teljes életútja könnyen végigkövethető a gyártótól az ügyfélig, melyet korábban kevésbé láttak át. A raktárkezelés terén is előny jelentkezett; nemcsak darabszám, hanem érték szerint is pontos képet kapnak a mindenkori raktárkészletről, így ez annak optimalizálását is megkönnyítette.

A gazdasági válság nehéz, 2009-es évét enyhe, 3,8%-os forgalomcsökkenéssel zártuk, ami az iparágat sújtó átlagos 20-40%-os visszaesésénél jóval kisebb arányú. Az SAP segítségével a cég minden területét biztosan kézben tudjuk tartani, és ez a teljesítményen is mérhető. A forgalmi eredmény mellett pedig leginkább azt emelném ki, hogy egy stabil, jól működő üzleti infrastruktúra alapjait fektettük le, amire nyugodtan alapozhatjuk a további fejlődésünket, és nyitottsága révén lehetőséget biztosít további belső folyamatok integrálására ? mondta Forró Péter a vállalatirányítási rendszerrel kapcsolatban.

Immár harmadik esztendeje keressük minden év legmagasabb minőségről tanúskodó bevezetéseit a közép-kelet-európai régióban. A Kvalix sikere nagy elismerés az SAP magyar partnerhálózatának ? húzta alá Manfred Joseph, az SAP régiós elnöke a díjátadás kapcsán rendezett fővárosi fogadáson.

Az e-BOne Kft.

A Tanácsadó cég ? mint minősített SAP Gold Partner ? a hazai kis- és középvállalatok számára nyújt átfogó üzletviteli megoldást az SAP Business One termék hatékony bevezetésével, támogató központ működtetésével. Az e-BOne Kft. az SAP Business One rendszerrel kapcsolatos összes feladatot ellátja.

Tanácsadói segítséget nyújtanak az üzleti folyamatok felmérésében, optimalizálásában, elvégzig a rendszer beállítását, illetve a szükséges fejlesztéseket, oktatásokat. Az SAP Business One használatának hatékonyságát dokumentumkezelő, termelésirányítási, internetes, illetve mobil informatikai kiegészítésekkel teszik teljes körűvé. Mindezek, valamint a sikeres SAP Business One bevezetések, elégedett felhasználók tették lehetővé, hogy az e-BOne Kft, e piac meghatározó szereplőjévé váljon.

Szóljon hozzá!