ZETApress

hírportál

Újabb elnök távozik

Dr. Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnöke a mai napon írásban benyújtotta lemondását. A szakember lemondását Orbán Viktor miniszterelnök június 30-i hatállyal elfogadta ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

A kormányzat a konvergens hatóság kihívásainak megfelelően tölti be a posztot. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új infokommunikációs politikája alapján a szervezet hatékonyan járul hozzá a jövőben Magyarország Európához való felzárkóztatásához a hatósági eszközök biztosításával. Az NHH szakszerű működése elősegíti többek között a szélessávú piac fejlődését és a piaci verseny elterjedését, a felhasználóbarát szolgáltatások biztosítását a szabályozáson keresztül. A Nemzeti Hírközlési Hatóságtól a jövőben is elvárt kritérium a magas szintű nemzetközi aktivitás.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik prioritása, hogy a modern szolgáltató állam-szerepet létrehozza és működtesse. A tárca által meghatározott infokommunikációs politika támogatja a versenyképességet javító, hatékonyságnövelő és modern technológiák meghonosítását, az állampolgár-központú informatikai rendszer elterjedésével egyszerűbbé válik az e-közigazgatási szolgáltatásokhoz való hozzáférés, amely hatékonyabb kommunikációt, gyorsabb ügyintézést, olcsóbb működést eredményez. Hosszú távon mindez a fenntartható fejlődés, az e-gazdaság fejlődése és a versenyképesség növekedése irányába hat.

Szóljon hozzá!