ZETApress

hírportál

Rendőrtisztből elnök lett

Sárdi Erika áll holnaptól a Nemzeti Közlekedési Hatóság élén. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökének nevezi ki Dr. Sárdi Erikát, a Miniszterelnöki Hivatal Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának korábbi osztályvezetőjét június 15-i hatállyal.

Az előző elnök, Horváth Zsolt Csaba munkaviszonya június 14-én közös megegyezéssel megszűnt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azonnali hatállyal megkezdte az NKH működésének, belső szabályozásának és döntéseinek teljes körű felülvizsgálatát, Schváb Zoltán, közlekedési helyettes államtitkár vezetésével.

Első lépésként a tárca szakemberei a Nemzeti Közlekedési Hatóság új vezetőjével együttműködve újragondolják a gépjárművezető-képzéssel és a légüggyel kapcsolatban hozott eddigi döntéseket. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetői súlyos hibának tartják, hogy a gépjárművezető-képzéssel foglalkozó terület teljes átalakítási és újraszabályozási folyamata előtt elmaradt a szakmai érdekképviseletekkel való egyeztetés.

A légügy területén többek között rendezik a légi-közlekedési hatóság működési feltételeit, kijavítják a nemzetközi auditok során feltárt hibákat, és biztosítják az Európai Uniós követelményekkel összhangban a hatóság működését ? adta hírül az NFM Kommunikációs Főosztálya. Az új elnök asszony 1974-től ?90-ig a BRFK Igazgatásrendészetének tisztje volt.

Szóljon hozzá!