ZETApress

hírportál

Új arcok a TIM-ben

Gazdasági szakemberekkel bővül a Transparency International csapata. Két, üzleti életben edződött szakember csatlakozott a hetekben TI magyarországi irodájához. A korrupció ellen küzdő csapat üzleti profiljának erősítése tükrözi a civil szervezet jövőbeni prioritásait.

A civil szervezet igazgatóhelyettese lett Papp Krisztina, közgazdász, aki 20 éves pénzügyi tapasztalatát kamatoztatja a korrupció ellen küzdő civil szervezetnél. Krisztina befektetési bankoknál kezdte karrierjét, mint elemző és vállalatfinanszírozó. Több évet töltött az Egyesült Államokban a Prudential Investment Corporation-nél, majd 12 évig egy nemzetközi pénzintézet hazai leányvállalatának munkatársa volt, ahol az utóbbi években a projektfinanszírozási területet vezette. A Transparency-nél a szervezet teljes körű pénzügyi-, személyi- és folyamat menedzsmentjéért, a szakmai projektek koordinációjáért felel.

Az AmCham-ből igazolt át Dr. Tausz Péter. Péter az Amerikai Kereskedelmi jogi szakértőjeként a szervezet érdekképviseleti feladataival foglalkozott, illetve koordinálta a Felelős Társaságirányítás és Üzleti Integritás Bizottság, az Átláthatósági Tanács, a Hamisítás Elleni Bizottság és a Politikai és Jogalkotási Bizottság munkáját. Péter a Transparency üzleti szektorral kapcsolatos projektjeit, és a szervezet kommunikációját vezeti.

A korrupció ellen küzdő csapat üzleti profiljának erősítése tükrözi a civil szervezet jövőbeni prioritásait. Az új kollégák érkezesével a Transparency International magyarországi szakértő-csapata hét főre bővült.

Szóljon hozzá!