ZETApress

hírportál

Figyelnek a kiadásokra

SAP-val követik nyomon az állami támogatásokat Pennsylvaniában. Az amerikai gazdaságélénkítő csomag (American Recovery and Reinvestment Act) elfogadásával Pennsylvania állam ügynökségei több mint 13,5 milliárd dollár támogatáshoz jutnak ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Ennek egyik feltétele, hogy az állam a szövetségi kormányzat fele szabályos időközönként, különböző szempontok szerint jelentse az egyes projektek állapotát, mennyi pénzt költöttek el, és hogy ennek eredményeképpen hány munkahelyet teremtettek. Ahhoz, hogy ezt a jelentéstételi feladatot képesek legyenek ellátni a szakemberek, az SAP üzleti intelligencia megoldásait veszik igénybe.

2009 októbere óta több mint ezer ilyen kimutatást készítettek, mely 19 különböző ügynökségtől, és több mint 3500, az állammal szerződésben álló beszállítótól, partnertől, támogatást kapó szervezettől származó adatok alapján állítottak össze.

A jelentéstételi kötelezettség részeként Pennsylvania egy mindenki számára nyilvános honlapot is üzemeltet, ahol negyedévenkénti frissítésben, megyei szinten közlik, hogy mire költötték, mibe fektették az adófizetők pénzét, és ennek milyen eredménye volt.

Minden egyes állampolgár felé elszámoltathatóak vagyunk. Ez a riporting megoldás lehetővé tette, hogy hármas célrendszerünknek ? ezek a belső irányítás, szövetségi jelentéstétel, nyilvánosságra hozatal ? úgy tegyünk eleget, hogy a meglévő adatstruktúrát és a technológiát tudtuk felhasználni ? mondta Naomi Wyatt, Pennsylvania kormányzójának kabinetfőnöke.

Szóljon hozzá!