ZETApress

hírportál

Egyensúly az improvizáció és a szervezett folyamatok között

Egy hete ért véget Berlinben az IDS Scheer európai ARIS PROCESSWORLD konferenciája, amelyen 43 országból mintegy másfélezren vettek részt, szakemberek, cégvezetők és folyamatirányítók. Az immár 14-ik alkalommal megrendezett konferencián, az üzleti folyamatok menedzselésének trendjeit, új megoldásokat ismerhettek meg a résztvevők és harmadízben került átadásra az IDS Scheer által alapított BusinessProcess Excellence díj.

Az IDS Scheer szakemberei nem csak a legújabb trendeket ismertették, hanem hangsúlyt fektettek a sikeres gyakorlati alkalmazások bemutatására, s a résztvevők véleménycserélési lehetőségére is. Több mint hatvan szekcióülés, vita hangzott el az ARIS ProcessWorld-ön. Olyan volumenű cégek, mint az E.ON, az ABN Amro, MGI Metro, Coca-Cola, Hapag-Lloyd és a Siemens számoltak be első kézből tapasztalataikról.

A konferencián az IDS Scheer mellett közel húsz vállalat és partnercég képviseltette magát, úgy mint az SAP, Fujitsu, BMC Software, TIBCO és a HP. Az IDS Scheer kínálatával ötvözött termékeiket és megoldásaikat kiállítási standoknál ismerhették meg az érdekelődők. Az ARIS ProcessWorld során az IDS Scheer harmadízben adta át a híres Business Process Excellence Díjat.

A Business Process Excellence Díjjal azokat a vállalati ügyfeleinket jutalmazzuk, akik fenntartások nélkül követik a Business Process Management által kijelölt utat, jövőorientáltan gondolkodnak és magas szintű szakértelemmel bírnak a területen. A folyamatos megújulni tudás és a rugalmas változásra való képesség biztosíték a piaci versenyben való kiemelkedő hely megszerzésének, mondta Thomas Volk, az IDS Scheer elnök-vezérigazgatója, a díjátadón elhangzott beszédében.

Az IDS Scheer 23 éve sikeres, mert időben ismerte fel, hogy a fejlődés, a versenyképesség már nem csak technológiai fejlesztés kérdése. Az informatika döntéshozói nem csupán alkalmazottai a szervezeteknek, hanem az üzleti döntéshozókkal kéz a kézben irányítják ma már a gazdálkodó szervezetet. Az IDS Scheer nem egy eszközt kínál az üzleti folyamatok modellezéséhez, hanem ezek rugalmas menedzselését kínálja: analizál, ösztönöz, szabályoz, mér, optimalizál, szimulál stb. ? így stratégiai üzleti haszna van.

Az IDS Scheer megoldások függetlenséget és integrációt nyújtanak egyidejűleg. Az ilyen szervezet magas szintű kommunikációs szintet igényel, folyamatokban való gondolkodást. Lényeget kell látni, az alapokat és vállalni a kockázatot. Figyelni az apró jeleket, amelyek jelzik a következő lépést. Kommunikálni és hallgatni egymásra, mondta Scheer úr az innovációról tartott rendhagyó, saxofon játékával illusztrált sajtó kerekasztal beszélgetésen, amelyet szintén a konferencia keretein belül rendeztek.

Röviden az IDS Scheer-ről

Az IDS Scheer szoftver- és tanácsadó cég üzleti folyamatmenedzsment megoldásokat fejleszt a vállalatok és közszolgálati szektor szereplői számára. Az IDS Scheert 1984-ben Prof. Dr. August-Wilhelm Scheer alapította, jelenleg mintegy 70 országban 6000 ügyfelet szolgál saját divíziói, valamint partnerei hálózatán keresztül. Az IDS Scheer csoport a 2005-ös üzleti évben több mint 318 millió euró forgalmat ért el. Világszerte mintegy 2500 embert foglalkoztat, az IDS Scheer Németországban a Frankfurti Tőzsde TecDAX listán jegyzett.

Az IDS Scheer Hungária Kft. 2002 óta szereplője a Magyarország vezetési tanácsadási piacának. Számos hazai nagyvállalatnál jelen van (MOL Nyrt., AUDI Hungária Motor Kft., ELMŰ Rt., Lombard Leasing, stb.) a folyamatmenedzsment és ?optimalizálás, az SAP vállalatirányítási rendszerek, az archiválás és vállalati tartalomkezelés területén. A cég a kis- és középvállalatok számára testre szabott, és költség-hatékony IT rendszerbevezetést és tanácsadást kínál. A cég a 2005-ös évben közel 800 millió forint árbevételt ért el. További információk honlapjukon találhatók.

Szóljon hozzá!