ZETApress

hírportál

Újabb sikeres MFB kötvénykibocsátás

Túljegyezték a befektetők a Magyar Fejlesztési Bank négyszázmillió eurós kötvénykibocsátását, amelynek főszervezői feladatait a Calyon és a Dresdner Kleinwort pénzintézetek látták el. A június 14-én megtartott árazás alapján a kötvény az MFB Rt. által eddig elért legszűkebb hozamfelárral kerül a piacra, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A Moody?s Investors Service által Aa1-es hitelkockázati kategóriába sorolt Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság (MFB Rt.) négyszázmillió euró névértékben egy öt éves futamidejű, fix kamatozású kötvényt bocsát ki. Ennek célja a Bank közeljövőben lejáró szindikált hitelének refinanszírozása.

A kibocsátás főszervezői feladatait a Calyon és a Dresdner Kleinwort pénzintézetek látják el. A június 13-14-én lezajlott könyvépítés során a kötvényt az üzletben résztvevő 22 befektető túljegyezte. Az ügylet árazására június 14-én került sor a befektetők számára referenciaként szolgáló mid-swap ráta +9 bázispontos szinten. Ez az MFB Rt. nyilvános kötvénypiacokon eddig elért legszűkebb hozamfelára.

A kibocsátás során az MFB Rt. ? a befektetői bázis szélesítése mellett ? a Bank kockázatának a megfelelő szinten történő pozícionálását kívánta elérni a nemzetközi tőkepiacon. A befektetői könyv alapján a befektetők földrajzi megoszlása a következőképpen alakult: Németország: 67%, Egyesült Királyság és Írország: 18%, Ausztria: 5%, Skandinávia: 3%, egyéb európai országok: 7%. A bankok részvétele 76% mellett ? ezen intézmények érdeklődése hagyományosan magas a közép-európai kibocsátók kötvényei iránt ? az ügyletben részt vettek még biztosítók, illetve befektetési alapok is.

Szóljon hozzá!