ZETApress

hírportál

Ösztöndíj programok az MFB-nél

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság elkötelezett támogatója a tehetséges, kiemelkedő képességekkel rendelkező fiataloknak, ezért idén is meghirdeti a Mentor Ösztöndíj Programját, melyet tavaly indított útjára. Az ösztöndíj program keretében nem csak pénzügyi, gazdasági területen tanuló diákok, hanem humán területen, a művészetben, tudományban, vagy az irodalomban kiemelkedő tehetséggel rendelkező fiatalok is pályázhatnak.

Az immár második éve sikerrel meghirdetett Mentor Ösztöndíj Program két ösztöndíjas támogatási formát ölel fel: a gyakorlati szakmai munkát segítő Praktikum, valamint az elméleti szakmai tevékenységet segítő Habilitas Ösztöndíjat, tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón.

Jól megtérülő befektetés a tehetséges fiatalok fejlődésének támogatása

A Praktikum Ösztöndíj a gazdasági, pénzügyi vonalon tanuló diákok számára nyújt segítséget. Elnyerése nemcsak anyagi támogatással jár, hanem azzal a lehetőséggel is, hogy a hallgatók a gyakorlatban is alkalmazzák az elméletben megszerzett tudást. Lehetőséget biztosít arra, hogy a szakmai gyakorlatukat az MFB-nél töltsék, így megismerjék, megtapasztalják egy pénzintézet működését, annak minden szegmensét. Mire kézhez kapják diplomájukat, már nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is jól eligazodnak a pénz világában.

Az MFB nemcsak a gazdasági, pénzügyi területen jeleskedő diákokat támogatja. A Habilitas Ösztöndíjat a humán területen művészeti, tudományos, vagy az irodalom ágban kiemelkedő tehetséggel rendelkező fiatalok számára indította el. Olyan ifjaknak nyújt anyagi segítséget a bank, akiknek rendkívüli tehetségük és szorgalmuk van, szakmai fejlődésükhöz azonban hiányzik az anyagi forrás.

A délelőtti sajtótájékoztatón bemutatkoztak azok a fiatalok, akik személyes példájukkal már igazolhatják: az igazi tehetségek az ösztöndíjjal nemcsak anyagi támogatást nyernek, hanem kiváló elméleti és gyakorlati szakmai felkészültséget.

Szóljon hozzá!