ZETApress

hírportál

Idén is KÖSZ Hankook!

993 Hankook-dolgozó, 25 ezer munkaóra, 300 megvalósult projekt, lelkes segítők, mosolygós arcok, hálás tekintetek: ez a Hankook Közösségi Összefogás a Szebbért (KÖSZ) Dolgozói Értékteremtő Önkéntes Programjának elmúlt 10 éve – tudatták sajtósaik.

A KÖSZ Hankook! program kifejezetten a dunaújvárosi és környékbeli lakosoknak szól és az abroncsgyár munkatársainak segítségével valósul meg. 2022-ben Fejér, Bács-Kiskun és Tolna megye 11 településén végeztek különböző környezetszépítő projekteket: 34 bölcsőde, óvoda, iskola és közösségi tér újult meg munkájuk által. Az önkéntes projektek sikeréhez tavaly a vállalat közel 20-, az elmúlt években összesen több mint 130 millió forinttal járult hozzá.

Civil tér a város szívében

A KÖSZ önkéntesei a jubileumi évben többek között Dunaújvárosban a Baracsi úti Arborétum és Tanösvény területét szépítették, újították meg padok telepítésével, régiek felújításával, mezítlábas ösvény kialakításával. A cél az állagmegőrzési, felújítási munkálatokon túl egy civil tér létrehozása volt a város szívében.

2022-ben a Lovarda épülete mögött körbekerítettünk egy korábban szabad területet, ahol karámot is kialakítottunk, ide már a racka juhok is megérkeztek. Új kerti piknik asztalt és farönkből erdei padokat készítettünk. A hankookos dolgozók és mi, önkéntesek együtt szépítettük meg ezt a területet, ami kiemelten fontos az itt élők számára, hiszen az arborétumban a városon belül is el lehet vonulni kicsit a természetbe – mondta az ötletgazda Orosz Csaba, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány kurátora, aki számos KÖSZ programban vett már részt.

Cselekvő segítség

A Hankook Tire Magyarország Kft. a programmal lehetőséget teremt, hogy a cég által nyújtott anyagi támogatások irányáról és felhasználásáról a cég dolgozói döntsenek. Ezáltal olyan intézmények és szervezetek juthatnak támogatásokhoz, amelyekhez a kollégáknak személyes kötődésük van. A program alapelve, hogy dolgozóink és a támogatott szervezetek képviselői csoportosan végezzenek önkéntes munkát saját lakóhelyük közösségei érdekében.

Ezzel a programmal több célunk is volt. Egyrészt az, hogy támogassuk a környező településeket, másrészt az, hogy ezt a dolgozóink segítségével, aktívan tegyük. Az elmúlt 10 év igazolta, hogy ez jó döntés volt. Örömmel árulhatom el: folytatjuk. A KÖSZ Hankook! Dolgozói Értékteremtő Önkéntes Programot 2023-ban is elindítjuk. A részletekről hamarosan beszámolunk – mondta Szalai Anett, a KÖSZ Hankook projektkoordinátora.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-k, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára pályaversenyekhez, utcai versenyekhez, ralikhoz. A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen húszezer alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, technológiai kiválósága és az általuk nyújtott vezetési élmény tekintetében egyaránt. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan invesztál öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártóegységébe. A Hannoveri Technológiai Központban kifejezetten az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, beleértve a szigorú elvárásokat támasztó európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsait is.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. 2023-tól a Hankook a FIA ABB Formula E világbajnokság 3. generációjának technikai partnere és kizárólagos gumiabroncs-beszállítója. A vállalat globális bevételének mintegy 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban értékesített termékek adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg közel 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-k és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat.

A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár elérte maximális gyártókapacitását, ami akár évi 19 millió legyártott abroncsot is jelenthet. A rácalmási üzemben készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és magas igényeinek is. A telephely 2022-ben újabb raktárral bővült, amely két csarnoképületből áll, és nagy mennyiségű alapanyag és késztermék tárolását teszi lehetővé, gyorsabbá és hatékonyabbá téve ezzel a logisztikai folyamatokat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin, valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben Az év beszállítójának választotta a rácalmási abroncsgyárat.

Szóljon hozzá!