ZETApress

hírportál

Hivatali elnökváltás

Juhász Edit lesz a MEKH új elnöke. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalról szóló 2013. évi XXII. törvény 6. § (1) bekezdése alapján a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök kinevezte az új elnököt. A Hivatalt 2023. január 16-án hétfőtől Juhász Edit vezeti elnökként, megbízatása hét évre szól.

Juhász Edit több évtizedes közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, jelentős szerepet vállalt többek között az energiahatékonysági irányelv átültetésében. 2016-tól helyettes államtitkárként felelt a nemzeti közműszolgáltatás szabályozási ügyeiért, 2018-tól pedig államtitkárként vett részt az állami tulajdonú energetikai, hulladékgazdálkodási és víziközmű szolgáltató vállalatok irányításában. Pályafutását 2021 októberében az MVM Energetika Zrt. jogi, vállalatirányítási és koordinációs vezérigazgató-helyetteseként, igazgatósági tagjaként, az EON Hungária Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként folytatta.

Horváth Péter János 2023. január 15-i hatállyal leköszön a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal éléről, új feladatáról az Energiaügyi Minisztérium ad tájékoztatást – tudatta a Kommunikációs Önálló Osztályuk.

1 hozzászólás

  1. Azonnali hatállyal leváltották Pekárik Gézát, az MVM Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját. Az új vezérigazgató Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal eddigi elnöke lesz – értesültünk több egymástól független hírforrásból.