ZETApress

hírportál

Milcom Hungary vikingekkel

Új szereplő a navigációs, telekommunikációs és szórakoztató elektronikai piacon. A germán istenvilág megidézésével mutatkozott be ma délelőtt a nagy nyilvánosság előtt a dán hátterű Milcom Nordic A/S dán központú nemzetközi cégcsoport magyarországi leányvállalata, a Milcom Hungary Kft. A Dohány utcában Lantai József fényképezett.

A vállalkozás működése még csak hónapokban mérhető, azonban e rövid idő elteltével máris az egyik legjelentősebb hazai piaci szereplőnek tudhatja magát mind a navigációs, telekommunikációs és szórakoztatóelektronikai szegmensben. A Milcom Hungary termékportfólióját fürkészve a résztvevők régi ismerősökkel is találkozhattak, de lehullott a lepel több olyan újdonságról is, melyek kizárólag a Milcom nevéhez köthetők.

A Milcom Hungary Kft. 2009. augusztusban alakult, a dán központú Milcom Europe A/S nemzetközi cégcsoport hazai leányvállalataként. A Milcom Nordic A/S 1992 óta jelen van az európai piacon, és napjainkra jelentős piaci részesedést tud magáénak a telekommunikációs, mobilkommunikációs és elektronikai eszközök és kiegészítők piacán Dániában, Görögországban és a Faere-szigeteken egyaránt. A cégcsoport számára 2009 nyarán, stabil piaci pozíciójának köszönhetően, lehetségessé vált a Kelet-Közép európai régióban való terjeszkedés. A régió központi üzleti és logisztikai bázisaként hozta létre a hazai székhelyű Milcom Hungary Kft-t.

Navigációs szegmens

A Milcom Hungary termékkínálata navigációs szegmensben igyekszik minden igényt kielégíteni. A cég portfólióját tarkítják a Becker prémium kategóriás autós navigációi. Az eseményen kerültek bemutatásra a Becker merőben új 2010-es modelljei, melyek nem csupán külsőleg újultak meg, hanem a NavNGo által gyártott legújabb szoftver, kifejezetten a Beckerre továbbfejlesztett változatának köszönhetően, olyan praktikus tartalmakat és szemet gyönyörködtető látványvilágot kaptak, ami egyedülálló ez idáig a hazai piacon.

A Milcom Hungary ? mint a TomTom, a világ legnagyobb autós navigációs rendszerek és digitális térképek szállítójának jelentős hazai partnere ? e rendezvény keretein belül mutatta be Magyarországon elsőként az élvonalbeli navigációs termékcsalád két új modelljét, a TomTom Start2-t és a TomTom XL IQ Routes edition 2-t.

A TomTom az új, belépő szintű modelljeivel olyan egyedi, TomTom csúcstechnológiákat tesz elérhetővé rendkívül versenyképes áron, mint például az IQ Routes? intelligens útvonal-kalkulációs technológiát, a továbbfejlesztett sávnavigációt és a Map Share? közösségi térképhiba-javító és térképadat-megosztó szolgáltatást, mindezt intuitív, új egyszerűsített felhasználói felületbe integrálva.

A két navigációs óriás mellett a 2008-ban nagy sikerrel debütált, és azóta is egyedüli hazai navigációs termékcsalád, az iconX is a Milcom Hungary által válik elérhetővé a nagyközönség számára. A kínálatában jelenleg az iconX A420 FLAT trendkövető PNA készülék és az iconX E255 radar- és lézerdetektor szerepel, de a Milcom Hungary a kínálat további bővítését ígéri.

Telekommunikáció

A Milcom Hungary ? a dán központú anyavállalat 17 évre visszatekintő hagyományait követve ? igen nagy hangsúlyt fektet a magas minőséget képviselő telekommunikációs termékekre. A Milcom kínálatában a Siemens Gigaset asztali és IP telefonok mellett kiemelt figyelmet kapnak az okostelefonok. A Milcom Hungary smartphone kínálatának ékes tagja az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő iPhone 3GS kártya független készülék, valamint a speciálisan e termékkörhöz tervezett CellularLine olasz kiegészítő család.

Hazai viszonylatban abszolút újdonság a Toshiba TG01 okostelefon, mely jelenleg Windows mobile operációs rendszerrel került bemutatásra, de a közeljövőben androidos változata is elérhető lesz. Az újdonságok közül nem maradhatnak ki a General Mobile belépő kategóriás és androidos készülékei sem, melyek egyszerre két SIM-kártyát képesek kezelni, szolgáltatótól függetlenül.

Szórakoztató elektronika

A Milcom Hungary kereskedelmi partnereinél már megtalálható a legújabb, felső kategóriás szórakoztató elektronikai márka, a Clint. A dán minőséget képviselő termékcsalád germán istenek neveit viselő WIFI- és internet rádiókkal (Odin, Loki, Freya, Heimdall és Thor), valamint DVB-T és set-top box készülékekkel köszöntötték a hazai piacot. A Clint felsőkategóriás modelljei mellett a közép kategóriát képviselő Abeo termékcsalád is bemutatkozott. Mindkét márka kizárólag a Milcom Hungary kínálatában érhető el.

A Milcom Europe A/S-ről

A Milcom Europe A/S-t Kenneth Soldal alapította 1991-ben a Kesoni Group tagvállalataként. Skandinávia legnagyobb magántulajdonú és független, a mobility szektor értékhozzáadott szolgáltatásaival foglalkozó disztibútoraként induló vállalkozás mára az üzleti paretnerek (gyártók, közszolgáltatók, kiskereskedők) és a fogyasztók közötti kapcsolatot megteremtő hálózati központként jelen van Dániában, Görögországban és a Faere-szigeteken, valamint a Közép-Kelet Európa több országában.

A vállalkozás sikerét mutatja, hogy az alapítás óta minden pénzügyi évet pozitív eredménnyel zárt, s a stabil pénzügyi háttérnek köszönhetően ütőképes partnerként képes az innovatív és újszerű lehetőségeket támogatni.

A Dun & Bradstreet a Milcom Europe-ot a legmagasabb (?AAA?) hitelképességi kategóriába sorolta, mely minősítést azok a cégek érhetik el, amelyek kiemelkedő pénzügyi mutatókkal rendelkeznek. Az ?AAA? besorolással a Milcom Europe a minőség és kiválóság tanúsítványát tudja magáénak.

Szóljon hozzá!