ZETApress

hírportál

Fogas kérdések

Az Országos Fogtechnikus Ipartestület áprilisban szervezte meg a XXXIV. Földvári Imre Nemzetközi Tudományos Fogtechnikus Kongresszust és Kiállítást. A kongresszuson kiemelt téma volt az implantológia az esztétika tükrében. Jó hír: a szakma tanulóit is ösztönzik, a legjobbakat díjazták.

A felnőttek versenyére is sor került. Még szerencse ? teszi hozzá tudósítónk: Lindenberger Tamás ?, hogy ezúttal nem a fogorvosi székben ülve írtam soraimat. Mint gyakorló, e vidám székben és előtte is rettegő, kezelésekre járó megerősíthetem: a megelőzés, a tudás, a szakmai információk, a XXI. század megoldásai fontosak a technikusoknak ? s még inkább a pácienseknek.

Az IPOSZ valamint a Magyar Országos Szakmai Ipartestület tagszervezete az Országos Fogtechnikus Ipartestület 1996 óta tagja az Európai Fogtechnikusok Szövetségének, és így az esemény évek óta a régió egyik legnagyobb presztízsű és hagyományokkal rendelkező fogtechnikus találkozója.

A hazai ipartestület évtizedek óta hazai és nemzetközi szakmai programokkal és szolgáltatásokkal segíti a fogtechnikai szakma fejlesztését. Az idei kongresszus előadói is a legkorszerűbb, európai információkkal szolgáltak.

Az ipartestület szeretné elérni, hogy a korszerű, gyors és megbízható információáramlás napi gyakorlattá váljon. Ez a fogtechnikusok és pácienseik számára kulcsfontosságú kérdés. A Magyarországon működő mintegy 900 fogtechnikai laboratórium milyen mértékű megrendelés visszaesés elviselésére képes ? hangzott el kérdésként a statisztikai elemzések sorolásakor.

Mihez kezd egy fogtechnikus, ha munkanélküli lesz? A testület szerint olyan uniós országokba mennek a laborok és alkalmazottaik munkát vállalni, ahol nagyobb megbecsülés övezi tevékenységüket, biztosabb a megélhetés, a fejlesztésé. Ezért is fontos támogatni a hazai fogtechnikai képzést, a szakmai párbeszédet.

A továbbképzésen való részvétel mindig kifizetődik, alacsony munkaellátottság esetén pedig különösen indokolt ? erősítették meg a résztvevők. A szakma dinamikusan fejlődő területe az implantológia, ezen belül az esztétika. A fogtechnikusok számára pedig létkérdés a megrendelők igényes kiszolgálása, a legoptimálisabb megoldások ajánlása.

A honlapjuk részletesen informál, s nem is kell a rendelőbe elmenni. Érdemes rászánni az időt, mert a keresőmotorok hamar és gyorsan kiadják. Legyünk őszinték: otthonról jobban lehet e témában tájékozódni?

Szóljon hozzá!