ZETApress

hírportál

Vezet az IDS Scheer

Az IDS Scheer piacvezető az informatikai rendszerek strukturált szabályozását támogató eszközök területén, egy független piackutató szerint. Az IDS Scheer, mint az üzleti folyamatmenedzsment megoldások vezető szállítója, bejelentette, hogy a Forrester Wave áprilisi jelentése szerint, a cég a vállalatok informatikai eszközeit integrált módon menedzselő szoftverek (Enterprise Architecture – EA szoftverek) piaca területén a vezető pozíciót foglalja el. Az IDS Scheer volt az egyike annak a tíz cégnek, akiket a független piackutató cég kiértékelt, három csoportba sorolt 120 kritérium alapján úgy, mint jelenlegi kínálat, stratégia és piaci jelenlét, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A jelentés szerint az IDS Scheer piacvezető a vállalati informatikai rendszerek strukturált szabályozását támogató eszközök piacán. A vállalat kibővítette a jól ismert üzleti folyamatmodellező- és menedzsment eszközcsaládját (ARIS Platform), az EA (Enterprise Architecture) megoldással, amely a területen már eddig is használt egyéb módszertanokat is támogat (pl. Zachman, DoDAF, stb.) Az IDS Scheer a már meglévő piaci ismertsége és nemzetközi jelenléte kiaknázásával arra törekszik, hogy az EA piacon is jelentős részesedést érjen el.

A beszámoló megállapítja, hogy az EA eszközök piacának volumene megközelítőleg 320 millió dollár volt tavaly, és az elmúlt három év alatt kétszámjegyű, 12 és 20 százalék közötti növekedést ért el. Az alábbi meghatározó piaci tendenciák tovább erősítik az EA-t szabályozó rendszerek fontosságát: a vállalatok globális növekedése folytatódik, miközben a helyi működés hatékonyságának fokozása elengedhetetlen, a dinamikusan változó piac egyre rövidebb reakcióidőt és gyorsabb döntéshozatalt vár el a vállalatoktól, a versenyképesség és a piaci pozíció megőrzése érdekében a stratégiai döntéshozatalhoz strukturált, megbízható vállalaton belüli információkezelés szükségeltetik, amely csak az IT-rendszerek hatékony, szabályozott alkalmazása által lehetséges.

Wolfram Jost, az IDS Scheer termékstratégiáért és -fejlesztésért felelős elnökségi tagja elmondta, hogy megtiszteltetés számukra, hogy az újonnan bejelentett Forrester EA Wave piackutatásban a vállalatot az első helyre rangsorolták. A vállalati folyamatmenedzsment megoldások területén meglévő elismertség egyesítve a több, mint 20 évre visszanyúló nemzetközi jelenléttel biztosítja az ügyfelek számára az IDS Scheer EA megoldásai hatékony alkalmazását is.

Röviden az IDS Scheer-ről

Az IDS Scheer szoftver- és tanácsadó cég üzleti folyamatmenedzsment megoldásokat fejleszt a vállalatok és közszolgálati szektor szereplői számára. Az IDS Scheer céget 1984-ben August-Wilhelm Scheer professzor alapította, jelenleg mintegy hetven országban hatezer ügyfélt szolgál saját divíziói, valamint partnerei hálózatán keresztül. Az IDS Scheer csoport a 2005-ös üzleti évben több mint 318 millió euró forgalmat ért el. Világszerte mintegy 2500 embert foglalkoztat, az IDS Scheer Németországban a Frankfurti Tőzsde TecDAX listán jegyzett.

Az IDS Scheer Hungária Kft. 2002 óta szereplője a Magyarország vezetési tanácsadási piacának. Számos hazai nagyvállalatnál jelen van (MOL Nyrt, AUDI Hungária Motor Kft., ELMŰ Rt., Lombard Leasing, stb.) a folyamatmenedzsment és -optimalizálás, az SAP vállalatirányítási rendszerek, az archiválás és vállalati tartalomkezelés területén. A cég a kis- és középvállalatok számára testre szabott, költség-hatékony IT rendszer bevezetést és tanácsadást kínál. A cég a 2005-ös évben közel nyolcszázmillió forint árbevételt ért el. További információ honlapjukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!