ZETApress

hírportál

Minősített irodaházak

Az Europa Capital és a ConvergenCE elsőként kötelezte el magát Magyarországon az ACADEMIA irodaház WiredScore minősítése mellett. A minősítés bevezetése a WiredScore szélesebb körű európai terjeszkedésének a része. A cég eddig több, mint 75 millió m2-nyi területet tanúsított 27 országban világszerte tudatták sajtósaik.

A WiredScore, a nemzetközi ingatlantechnológiai tanúsítvány Magyarországon is elindítja WiredScore és SmartScore minősítését. A bevezetés egy szélesebb körű európai terjeszkedés része, amelynek során a WiredScore 27 piacon lesz jelen. A szervezet két nemzetközileg elismert minősítési- és tanúsítási rendszert kínál, hogy segítse a tulajdonosokat az intelligens- és korszerű digitális technológiával rendelkező épületek tervezésében és azok népszerűsítésében.

A WiredScore tanúsítvány inspirálja a bérbeadókat arra, hogy megértsék, javítsák, összehasonlítsák és népszerűsítsék épületeik digitális infrastruktúráját, míg a SmartScore útmutatást kíván adni arról, hogy mit jelent valójában az smart a kereskedelmi épületekkel kapcsolatban, valamint hogyan lehet és hogyan kellene azt megvalósítani. A tanúsítás hitelességet és bizonyosságot nyújt a nagy mértékű digitális átalakulásban lévő iparág számára – tudatták sajtósaik.

A mai bejelentés megerősíti a WiredScore elkötelezettségét az irodaházak összekapcsolhatóságának javítása iránt világszerte, lehetővé téve az együttműködésen alapuló, innovatívabb és dinamikusabb jövőt. A WiredScore már olyan nemzetközi vagyonkezelők portfóliójában lévő épületeket minősített, mint a Blackstone, a Patrizia és a Lendlease, Magyarországon pedig csatlakozik hozzájuk az európai befektetéskezelő vállalat, az Europa Capital, aki elkötelezte magát a WiredScore minősítés mellett az ACADEMIA esetében.

Mivel a vállalatok a hibrid munkavégzés felé haladnak, soha nem volt még ennél fontosabb, hogy megbízható digitális kapcsolat álljon rendelkezésre akár az irodában, akár otthon. Kiemelten fontossá vált, hogy a tulajdonosok és a bérlők együttműködjenek annak érdekében, hogy az épületeinket egyre alaposabban megvizsgáljuk felhasználóbarátság szempontjából is. Mind a digitális kapcsolódás, mind az intelligens épülettechnológiák meghatározásával és mérésével arra törekszünk, hogy nemzetközileg elismert mércét kínáljunk az iparágnak a világ épületeinek intelligensebbé és jobban összekapcsoltabbá tételéhez – nyilatkozott Tom McClellan, az Egyesült Királyság, Írország és feltörekvő piacok igazgatója a WiredScore-nál.

Az Európa-szerte kínált tanúsítványok mellett, a WiredScore kiterjeszti az akkreditációs programját a WiredScore Office és a SmartScore esetében is. A program magas színvonalú képzést biztosít a WiredScore és SmartScore pontozásával és folyamataival kapcsolatban, lehetővé téve az egyének számára, hogy tanácsot adhassanak a fejlesztőknek, vagyonkezelőknek és ingatlankezelőknek a bérlők digitális kapcsolódási és intelligens technológiai igényeit kielégítő és akár azokat túlteljesítő irodák tervezésével, kialakításával és karbantartásával kapcsolatban. A WiredScore és SmartScore akkreditált vállalatai közé tartozik az Arup, az AECOM, a CBRE, a Cushman & Wakefield, a JLL és a WSP is.

Az Europa Capital-nál elkötelezettek vagyunk a portfólióink fenntarthatóságának megteremtése mellett, valamint arra törekszünk, hogy bérlőinknek a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk az épületeinken belül. A Wiredscore, a digitális kapcsolódáshoz egy nemzetközileg elismert iparági tanúsítványt biztosít számunkra, melyet továbbra is törekszünk bevezetni a jövőben a portfóliónk összes irodaházában, mivel látjuk, hogy ez milyen előnyökkel jár a bérlők és a befektetők számára – mondta el Lynn Smith, az Europa Capital fenntarthatósági- és fejlesztési igazgatója.

Izgatottan várjuk, hogy elsőként szerezzük meg Magyarországon a WiredScore tanúsítványát az Europa Capitallal újra-gondolt irodaházunk számára. Mindig is elkötelezettek voltunk amellett, hogy rendkívül hatékony munkaterületeket biztosítsunk, hogy a bérlőink változó igényeinek maximálisan megfeleljünk. Hiszünk abban, hogy a magyar irodapiacon is segít a WiredScore a technológia szabványos kereteinek felállításában, valamint arra ösztönzi a bérbeadókat és a fejlesztőket, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a munkavállalók, a terek és a technológia közötti kapcsolatteremtésre. Ez összhangban van azzal a célunkkal, hogy fenntarthatóbb, hatékonyabb és élhetőbb környezetet biztosítsunk minden projektünkben – tette hozzá Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója.

A WiredScore-ról

A WiredScore, a WiredScore és a SmartScore tanúsítványok mögött álló szervezet, mely egy nemzetközileg elismert digitális csatlakozási és intelligens ingatlanminősítő rendszert kínál, mely segít a bérbeadóknak az épületek hatékony digitális és intelligens infrastruktúrájának tervezésében és népszerűsítésében. A WiredScore-t 2013-ban alapították New Yorkban az ingatlan-, technológia- és telekommunikációs szektor vezetői Michael Bloomberg támogatásával, hogy javítsák a város technológiai infrastruktúráját, támogassák a technológiai fejlődést és munkahelyeket teremtő vállalkozókat.

Az Egyesült Államokban elért sikereket követően a WiredScore 2015 októberében elindult az Egyesült Királyságban, miután megnyerte a Greater London Authority pályázatát, hogy London hivatalos digitális kapcsolati minősítési rendszere legyen. A digitális csatlakozási minősítési rendszer iránti nemzetközi kereslet azóta segített, hogy a szervezet Észak-Amerikában, Európában és Délkelet-Ázsiában kiterjessze tevékenységét, ahol több mint 900 ingatlanipari partnerrel dolgozik együtt. Azóta több, mint 800 millió négyzetláb (75 millió m2) kereskedelmi- és lakóterületet jelöltek WiredScore tanúsítványra, amely nyolcmillió embert érint 27 országban. A WiredScore-ról, a SmartScore-ról vagy a WiredScore- és SmartScore-tanúsítvánnyal rendelkező épületekről idekattintva tájékozódhatunk.

Szóljon hozzá!