ZETApress

hírportál

Új elnökség a JVSZ-ben

Az Éves és Tisztújító Közgyűlésén egy 25 fős elnökséget választott meg a JVSZ tagsága a következő 3 évre. A megújult, sokszínű elnökség dr. Fábián Ágnes elnök tervei mentén nagy lelkesedéssel indítja el a közös munkát, a gazdaság minden területét képviselő 10 női és 15 férfi elnökségi taggal.

A megújult elnökség és az ügyvezetés küldetésének tekinti, hogy a Joint Venture Szövetség a vállalatok érdekképviseletét ellátó, leginnovatívabb szervezetté váljon Magyarországon – tudatták sajtósaik.

Dr. Fábián Ágnes elnök – akit 2021 májusában választott meg a tagság – mandátumának első évében letette az alapokat a JVSZ megújításának céljából. Az általa vezetett elnökség és ügyvezetés 8 Szakmai Fórumot hozott létre abból a célból, hogy a JVSZ szakmai munkáját és érdekképviseleti feladatait ellássa. A Szakmai Fórumok élére minden terület legkiválóbb vezetőit kérték fel, munkájukat pedig az ügyvezetés támogatja 2022 tavaszától. Emellett 8 régiós nagykövetet bíztak meg az adott régió nagyvállalatainak vezetői közül, a JVSZ országos láthatóságának és aktivitásának növelése érdekében. A régiós nagyköveti tevékenység 2022 nyarán indul.

Nagyszerű egy olyan üzleti közösséget képviselni, ahol a legfontosabb mérce és közös nevező a hosszútávú értékteremtés iparági szektortól és vállalat mérettől függetlenül. Országos jelenlét, példaértékű szakmai érdekképviselet és számos kapcsolatépítő rendezvény ad lehetőséget tudásmegosztásra és személyes ismerkedésre. Ilyen csapatba nagyon jó tartozni – mondta dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A Joint Venture Szövetség 2022. évi célkitűzései és feladatterve:

a Magyarországon működő vállalatok adózási versenyképességének növelése

a tagvállalatok digitalizációs fejlődésének és innovációjának támogatása

a tagvállalatok zöld és fenntartható működésre történő átalakításának segítése

Európai Uniós programok még hatékonyabb felhasználásának elérése

a változó világ aktuális problémáira reagálás, információk, megoldások megosztása

a tagvállalatoknál a generációváltás szakmai és gazdasági támogatása

tudásmegosztás a nagy-, közép-, kis és mikro vállalatok között

a mindenkori kormánnyal való együttműködés erősítése a tagvállalatok munkájának támogatása érdekében

az etikus üzleti kultúra támogatása

a nemzetközi szinten is példaértékű üzleti és társadalmi munkát felmutató tagvállalatok elismerése, a Companies for the Future díj életre hívásával.

A Joint Venture Szövetség

A JVSZ több mint 35 éve dolgozik azon, hogy elősegítse a magyar gazdaság versenyképességének javulását azzal, hogy egyrészről támogatja a direkt befektetések Magyarországra érkezését, másrészről szerepet vállal az innováció kultúrájának minél szélesebb körben való elterjesztésében. Az elnökség és az ügyvezetés kiemelt feladata, hogy felhívja a figyelmet tagvállalatainak a gazdasági életben betöltött fontos szerepére, érdekvédelmére és a tagok közötti tudásmegosztásra.

Szóljon hozzá!