ZETApress

hírportál

NanGenex Zrt. Londonban

Angliában alapított leányvállalatot a NanGenex Zrt. A londoni székhelyű NanoForm Cardiovascular Therapeutics Ltd-t a NanGenex által jegyzett egyedülálló NanoActive? technológiával létrehozott két nanoizált gyógyszerformuláció továbbfejlesztésére és piacosítására hozták létre.

Az áramlásos nanotechnológia területén, világszinten egyedülálló NanoActive? technológiájáról ismert NanGenex Zrt. hírül adta a NanoForm Cardiovascular Therapeutics Ltd. London, UK névre keresztelt angliai leányvállalatának megalapítását, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy továbbfejlessze és piacosítsa a magyar cég kutatásai eredményeként létrejött két nanoizált gyógyszerformulációt.

Nagy jelentőségű mérföldkőhöz érkeztünk az újgenerációs nanogyógyszerek fejlesztésében, melyek nagymértékben érzékelhető javulást és előnyöket hoznak majd az eredeti gyógyszer hatóanyagokhoz képest. A NanGenex által megalkotott és szabadalmaztatott két NanoActive? gyógyszerformula jogai mostantól a NanoForm Cardiovascular Therapeutics-t illetik meg. Az óriási áttörést hozó új termékek piaci bevezetése kapcsán már előrehaladott stratégiai tárgyalásokat folytatunk befektetőkkel és gyógyszeripari cégekkel ? mondta Darvas Ferenc, a társaság alapítója és elnöke.

Rendkívül izgatottak vagyunk az ígéretes eredmények láttán, melyeket a két NanoActive? formula vizsgálatai hoztak, s egyben ismételten igazolták, hogy az általunk kifejlesztett technológia jelentős előrelépést eredményez majd a gyógyszerfejesztésben. Ez az egyedülálló nanostruktúrált részecske formuláció alkalmazható lesz a már forgalomban lévő alacsony oldhatóságú gyógyszerek hatékonyabbá tételére azáltal, hogy a formulát rediszpergálhatóvá és fokozottan oldhatóvá teszi. Ezen felül, a nagy áteresztőképességű nanorészecske hatóanyag formulációs technológiánk révén lehetőségünk nyílik olyan nanosturktúrált gyógyszer makromolekulák (például polipeptidek és polinukleotidok) és magas stabilitású nanorészecskék megtervezésére és előállítására, melyek hosszabb kioldódású szájon át szedhető, illetve injektálható formulációkat eredményeznek ? magyarázta Heltovics Gábor, a NanGenex Zrt. vezérigazgatója.

A NanGenex Zrt.

A társaság elődje a Comergen Zrt, mely a ThalesNano Zrt. spin-off cégeként alakult meg 2006-ban a világon egyedülálló áramlásos nanotechnológia kifejlesztésére. A NanGenex egy olyan technológiai platformot alakított ki, amely számos ? Magyarországon is nagy hagyományokkal rendelkező ? iparágban, így a gyógyszer-, az agrokémiai, a kozmetikai és az élelmiszeriparban is széles körben alkalmazható megoldásokat kínál. A NanoActive? technológiával lehetőség nyílik a már forgalomban lévő originális vagy generikus készítmények, illetve a fejlesztés korai fázisaiban lévő aktív hatóanyagok hatékonyabbá tételére.

Szóljon hozzá!