ZETApress

hírportál

Remény az egyezségre

Részleges sikerrel zárult a MÁV-TRAKCIÓ és a MOSZ sztrájktárgyalásának második napja. Több vontatási központ helyi függeléke ügyében is megállapodás született ? tudatta a MÁV-TRAKCIÓ Kommunikáció.

Tegnap részleges eredménnyel zárult a MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt. és a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) közötti ? sorrendben a második ? tárgyalási nap: a miskolci, a debreceni és a szombathelyi Területi Vontatás-szolgáltatási Központ területén is sikerült megegyezni a Kollektív Szerződés helyi függelékében.

A szegedi központnál március 5-én megköttetett megállapodás kapcsán a MOSZ nyújtott be módosító indítványokat, de tegnap ezekben a vitás kérdésekben is megegyeztek a tárgyalófelek. Pécsett még múlt pénteken megszületett a megállapodás, így már csak a budapesti vontatási központ területén kell megállapodásra jutni.

Összességében tehát a hat vontatási központ közül már öt esetében vezettek sikerre a tárgyalások. Mivel a mai sztrájktárgyaláson a budapesti központ területén is megegyezés közeli helyzet alakult ki, komoly esély mutatkozik arra, hogy ma valamennyi helyi függelékben megállapodás születik.

A felek ? a megegyezés reményében ? reggel folytatják a tárgyalásokat a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. budapesti vezérigazgatóságán az utolsó, még lezáratlan helyi függelék kérdésében. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. érdekelt a munkaügyi konfliktus mielőbbi, sikeres lezárásában, ezért a holnapi tárgyaláson is konszenzusos és konstruktív tárgyalási stratégiát képvisel majd.

Mint emlékezetes, a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) kedd este bejelentette, hogy április 10-én, szombaton 8-14 óra között megakasztja a vasúti közlekedést, ha legkésőbb péntekig nem jön létre megállapodás a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. és a MOSZ között a kollektív szerződés helyi függelékei ügyében.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Holnap sem áll le a vonat | ZETApress

Szóljon hozzá!