ZETApress

hírportál

Átverő telepítő

Félrevezethette üzletfeleit egy bankkártya-terminálokat telepítő cég. A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő Fizetési Pont Kft. ellen, mivel valószínűleg az üzletfeleit megtévesztve népszerűsítette szolgáltatásait – tudatta a GVH Sajtóiroda.

A nemzeti versenyhatóság eljárást indított a Fizetési Pont Kft-vel szemben, mivel a cég valószínűsíthetően megtévesztette üzletfeleit bankkártya-elfogadó terminálok telepítésével kapcsolatos szolgáltatásaival kapcsolatban. A vállalkozás ugyanis – többek között Facebook- és Google-hirdetésekben, szórólapokon, valamint lottózóknak és kereskedőknek címzett küldeményeiben – valószínűleg megtévesztően sugallta, hogy a bankkártya-elfogadó terminálok számának növeléséhez nyújtott állami támogatás kizárólag az általa telepített POS-terminálok esetén elérhető. A cég emellett szintén valótlanul titulálhatta kedvezményesnek, akciósnak az ajánlata egyes elemeit – így különösen a terminálok telepítéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó díjakat, valamint a kereskedői jutalék mértékét.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható. Az ügy hivatali nyilvántartási száma: VJ/21/2021.

Szóljon hozzá!