ZETApress

hírportál

Tényleg mindent ment?

Fogászati szolgáltató reklámjait vizsgálja a GVH. A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított egy fogászati szolgáltatást nyújtó cég reklámgyakorlata miatt, mely több szempontból is megtévesztheti a fogyasztókat. A nemzeti versenyhatóság azt valószínűsíti, hogy a MindentMent Kft. szolgáltatásának népszerűsítése több okból is tisztességtelennek minősülhet.

A reklámok feltehetően valótlanul hirdetik a cég piacelsőségét, egyedülállóságát (pl. piacvezető, az ország legkedvezőbb árai, országosan egyedülálló dupla garancia). Emellett nem kellően alátámasztottak, ezért megtévesztőek lehetnek a környezetbarát működésre utaló állítások (pl. környezettudatos rendelő) és a hozzájuk kapcsolódó, tanúsítványnak tűnő képi megjelenítés. A Versenyhivatal továbbá azt is valószínűsíti, hogy a vállalkozás törli honlapján és Facebook-oldalán a szolgáltatására nézve negatív véleményeket, és kizárólag a pozitív visszajelzéseket jeleníti meg. Ez a gyakorlat – ha a fogyasztók nem kapnak róla megfelelő tájékoztatást – a szakmai gondosság követelményével ellentétes, így szintén jogsértő lehet.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható. Az ügy hivatali nyilvántartási száma: VJ/2/2021. – tudatta a GVH Sajtóiroda

1 hozzászólás

  1. A MindentMent Kft. megdöbbent a GVH által indított eljáráson. Értetlenül állunk a versenyhatósági vizsgálat előtt. Jelenleg jogászaink segítségével tanulmányozzuk a versenyhivatal levelét. Meggyőződésünk, hogy vállalkozásunk betartva a jogszabályokat, jóhiszeműen és tisztességesen járt el. A MindentMent Kft. elkötelezett a tisztességes üzleti magatartás mellett és betartja a törvényeket. Természetesen mindenben együttműködünk a hatósággal és bízunk benne, hogy sikerül bizonyítani az igazunkat! – mondta Aranyi Rita, a MindentMent Kft. igazgatója.