ZETApress

hírportál

29,2%-os hozam

MKB-Pannónia Alapkezelő: az MKB Rotunda Abszolút Hozamú Befektetési Alap a piac legjobban teljesítő alapja lett 2020-ban! A tavalyi, rendkívül szélsőséges évben a hazai abszolút hozamú alapok teljesítménye is erőteljesen változó volt.

2020-ban a legjobb éves teljesítményt az MKB Rotunda Abszolút Hozamú Befektetési Alap érte el 29,2%-os hozammal, az alap féléves viszonylatban is jelentős, közel 18%-os teljesítményt könyvelhet el – tudatta Manger Eszter, Kommunikációs Osztály.

Az alap a lehető legszélesebb, globális befektetési területen elért sikereit hazai és nemzetközi részvények, tőzsdén kereskedett certifikátok, állampapírok, kötvények; jelzáloglevelek, egyéb hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok (Exchange Trade Note-ok (ETN), Exchange Trade Commodity-k (ETC-k)) kollektív befektetési értékpapírok, bankbetétek és egyéb pénzpiaci instrumentumok; részvényre, kötvényre, devizára, árura, kamatlábra, indexre és egyéb instrumentumokra szóló származtatott ügyletek biztosítják.

A 2020-as év legfőbb jellemzője a kiszámíthatatlanság volt, ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy a globális bizonytalanság közepette értük el az MKB Rotundával a 29,2%-os hozamot. Ez a kitűnő eredmény önmagáért beszél, és méltó módon igazolja azt a szisztematikus szakmai munkát, ami az MKB-Pannónia Alapkezelőnél hosszú évek óta, stabilan és kiszámíthatóan zajlik – mondta Benczédi Balázs, az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Szóljon hozzá!