ZETApress

hírportál

Elköszönt az elnök-vezérigazgató

2015-ben a több mint 60 éve működő MKB Bank reorganizációjának levezénylésére kaptam megbízást – kezdődik dr. Balog Ádám elnök-vezérigazgató mai közleménye.

Az MKB köré napjainkra komplex pénzügyi csoportot építettünk fel, a vállalat 2016-os 37 milliárd forintnyi értéke, az idei év közepére 237 milliárd forintra emelkedett. A reorganizáció, évről évre javuló üzleti eredmények mellett, sikeresen megvalósult. Az elért értéknövekedés 200 milliárd forint.

Az MKB eleget tett az Európai Unió valamennyi szakmai feltételének; részvényei bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére, működése megfelel a pénzintézetekre vonatkozó nemzetközi előírásoknak.

Az eredményességet biztosító stabil pénzügyi folyamatok és az erős alapokon nyugvó, fenntartható üzleti modell együttesen teremtik meg a tartós és folyamatos növekedést lehetővé tévő digitális jövőkép alapjait.

A költséghatékonyan működő MKB gondosan felépített, ennek köszönhetően stabil és jövedelmező értékpapír-portfóliót kezel, sikerrel őrzi a hagyományos erősségének számító vállalati, treasury és Private Banking pozícióit.

Az MKB Pénzügyi Csoport vállalatai Magyarország meghatározó szereplőivé fejlődtek saját területeiken, alkalmasak és készek a magasabb szintek elérésére is. Az MKB sikeres reorganizációjára 2015-ben tett vállalásomat teljesítettem, a feladatot elvégeztem. Köszönöm partnereink, ügyfeleink kitüntető bizalmát és munkatársaim elkötelezett helytállását – fejeződik be a levél.

Az MKB Bank Nyrt. (1056 Budapest, Váci utca 38.; Cg.01-10-040952) – továbbiakban: Kibocsátó – ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy dr. Balog Ádám úr, a Kibocsátó elnök-vezérigazgatója 2020. december 31. napi hatállyal – illetve amennyiben eddig az időpontig a Kibocsátó közgyűlése által megválasztásra kerülő új igazgatósági elnök megválasztása nem hatályosul, úgy a Kibocsátó közgyűlése által megválasztásra kerülő új igazgatósági elnök tisztsége kezdőnapjával, de legkésőbb 2021. március hó 01. napi hatállyal – lemondott a Kibocsátónál betöltött igazgatósági tagságáról és igazgatósági elnöki tisztségéről. A lemondás hatályosulásának napjával dr. Balog Ádám úrnak a Kibocsátóval fennálló munkaviszonya is megszűnik – tudatták már 2020. november 13-án.

Szóljon hozzá!