ZETApress

hírportál

Jó úton járunk!

Átadták hazánk egyik legkorszerűbb autóbusz-javító és -karbantartó központját Székesfehérváron. Hazánk legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalata, a Homm Kft. megépítette és bemutatta első regionális központját – tudatta Holub Katalin. Fotóink a Homm Kft. felvételei.

Az 550 millió forint összköltségű beruházás 30 új munkahelyet teremt Székesfehérváron. A jubileumi eseményt – melyre a cég sajtóbuszt indított a Hídvég utcai központjából – Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester felavatta, Spányi Antal megyéspüspök pedig megáldotta a régió legmodernebb autóbusz-javító és -karbantartó létesítményét.

Az első saját tulajdonú bázis nemcsak a cég logója miatt lett zöld. A megújuló energiára épülő hőszivattyús hűtés és fűtés mellett a madárbarát kerttervezést, a mosóberendezés által használt víz 90%-ának visszaforgatását, valamint az esővíz öntözéshez történő összegyűjtését is fontosnak tartották Homm Károly és Tóth Balázs tulajdonosok, akik a megnyitón hangsúlyozták, a cégcsoport kiemelkedően jó kollektívája mellett arra a legbüszkébbek, hogy a Covid-19 okozta világgazdasági válság által egyébként erősen érintett területen működve sem kellett megválniuk egyetlen munkatársuktól sem. Az ünnepségen számos példával mutatták be elkötelezettségüket a hátrányos helyzetű gyermekek, iskolák és közösségek segítésében.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg az 1000 m2-es épület avató ünnepségét. Megköszönte a cég tulajdonosainak és dolgozóinak, hogy munkájukkal hozzájárultak Székesfehérvár gazdasági erejéhez, s hogy ?ezen felül anyagi támogatásukkal is közösségeink iránt felelősséggel éreznek és cselekednek.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester szavai szerint: a legjobb időben jött biztatás a Homm Kft. szervizcsarnokának megnyitása, mert aki most ruház be, bízik abban, hogy ismét növekedésre állítja a magyar gazdaságot, a következő évek fejlődését megalapozva. A fehérvári ipari park vállalatai 80 km-es körzetből több mint 30 ezer embert foglalkoztatnak, az ő biztonságos munkába-, illetve hazajutásukat is segítik az ilyen megbízható cégek. Büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amelyet a fehérvári gazdaság nyújt, és arra a közös gondolkodásra, amelyet az itt működő cégekkel megvalósításunk. Köszönöm, hogy a hazai személyszállítás egyik zászlóshajója is Székesfehérvárt választotta első regionális központjául. Jó munkát és sok sikert kívánok! – gratulált.

Törő Gábor országgyűlési képviselő szerint: az ország olyan, mint egy nagyvállalat: működtetni kell, a járvány után újra talpra állítani. A Homm Kft. tiszteletreméltó példája ennek a törekvésnek, hozzásegítve a magyar gazdaságot, hogy Közép-Európa egyik legerősebbike legyen – fogalmazott köszöntőjében.

Az ünnepi beszédek és a cég harmincéves történetét összefoglaló film után a csarnokban ülők meglepetésére egy 50 fős busz indult meg a szerelőcsarnok belseje felé. Az ijedtség nem tartott sokáig, a tulajdonosok által vezetett busz ugyanis a bejárati ajtóra kifeszített nemzeti színű szalag átszakítása után megállt.

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök megáldotta a létesítményt: Régtől tudjuk és mondjuk: emberé a munka, Istené az áldás. Látjuk annak az eredményét, amiben nemcsak az emberi teljesítmény, de az isteni áldás is megmutatkozik. Kérjük együtt erre a műre, az alkotókra és az itt dolgozókra Isten áldását! – fejezte be beszédét.

A székesfehérvári iparterületen megépült klimatizált szervizcsarnokban autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik, továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény. A dolgozószállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott legnagyobb magyar magántulajdonú autóbuszos cég 330 autóbusszal, 540 fős csapattal, több mint 22 ezer utas célba érését segíti naponta, közel 1,5 millió kilométert megtéve havonta biztonságban és kényelemben.

A Homm Kft. képzési tematikája kiemelt figyelmet fordít a KRESZ, a munkavédelem, az autóbusz-technológia, a típusismeret és a vezetéstechnika aktuális tudnivalóira, a közúti és a telephelyi balesetek csökkentése érdekében. A július 27-ei Hunyadi János úti midibusz-átadásukról idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!